MY KTEO

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Επιστημονική Ημερίδα με Θέμα¨'Ενδοοικογενειακή Βία, Παιδική Κακοποίηση Παρέμβαση, Τρόποι Αντιμετώπισης, Νομική Προστασία"


Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Ενδοοικογενειακή Βία, Παιδική Κακοποίηση- Παρέμβαση, Τρόποι Αντιμετώπισης, Νομική Προστασία». Η Ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και σε κάθε πολίτη που οφείλει να αναγνωρίζει και να αναφέρει με ασφάλεια, πάσης φύσεως κακοποίηση που μπορεί να υφίσταται μία γυναίκα ή κάποιο παιδί. Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να υφίστανται κακοποίηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλές φορές συγγενικά και φιλικά πρόσωπα δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει κακοποίηση μέσα στην οικογένεια ή όταν γνωρίζουν δεν ξέρουν με ποιο τρόπο να στηρίξουν τα θύματα. Η ενημέρωση και η μη-ανοχή απέναντι στην κακοποίηση γυναικών και παιδιών αποτελούν σημαντικά βήματα στην πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας. Επειδή η παιδική κακοποίηση, ευδοκιμεί στη σιωπή, στη συγκάλυψη, στην αδιαφορία, είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας να κάνουμε τον κόσμο πιο ασφαλή για τα παιδιά μας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Ψαχνών. Οι φορείς που θα συμμετέχουν είναι οι εξής:

• Χαμόγελο του Παιδιού

• Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων

Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδας

Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας

• Σύλλογος Medusa Survivor

• Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων