MY KTEO

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Χαλκίδα: Απαλλάχτηκε με βούλευμα των κατηγοριών του βιασμού κλπ ο 29χρονος - Διαβάστε το βούλευμα

Αυτό ήταν ένα από τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων των Αθηνών για την υπόθεση

Με  πρόσφατο βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελιοδικών Χαλκίδας αποφάνθηκε να μην ασκηθεί κατηγορία κατά του 29χρονου Χαλκιδέου για τις κατηγορίες Α) Βιασμός κατ' εξακολούθηση,

τετελεσμένου και σε απόπειρα.

Β) Αρπαγή τελεσθείσα με σκοπό να εξαναγκαστεί η παθούσα σε πράξη ή ανοχή για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωσή της. Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ήταν ο δικηγόρος Θάνος Παλαιολόγος.  Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2021 όπως  είχε καταγγείλει η νεαρή γυναίκα, ο 29χρονος την έπεισε να έρθει στην Ελλάδα, δήθεν για να της βρει μία καλή δουλειά με την οποία θα μπορούσε να ζήσει αξιοπρεπώς.

 

Εκείνη είχε οικονομικά προβλήματα στη Λιθουανία κι έτσι πείστηκε και στις 2 Σεπτεμβρίου πήγε στη Χαλκίδα, όπου κατοικεί ο δράστης. Όπως της είχε πει, σε αυτή την πόλη όπου ζούσε αυτός θα εργαζόταν κι εκείνη. Χαρούμενη η 25χρονη πήγε με την ελπίδα ότι όλα όσα της είχε υποσχεθεί ο άντρας θα ήταν αλήθεια και θα άρχιζε μια καινούργια ζωή στη χώρα μας.

Με το που την οδήγησε στο διαμέρισμά του σε περιοχή της Χαλκίδας, όπως ισχυρίστηκε άρχισε η φρίκη. Ο 29χρονος την κράτησε όμηρο και τη βίαζε όποτε του έκανε κέφι, αδιαφορώντας για τα παρακάλια της άτυχης αλλοδαπής που τον ικέτευε να την αφήσει να φύγει.

Επί 14 ημέρες σύμφωνα με όσα είχε ισχυριστεί  η Λιθουανή βίωνε τον απόλυτο εξευτελισμό, καθώς οι βιασμοί, οι βρισιές, οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί ήταν στο… ημερήσιο πρόγραμμα! Ευτυχώς, κάποια στιγμή η γυναίκα βρήκε την ευκαιρία να το σκάσει. Οταν ο 29χρονος βγήκε για λίγο έξω από το σπίτι κατόρθωσε να βγει κι εκείνη και να καλέσει την Αμεση Δράση. Ανδρες της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και τον συνέλαβαν, ο οποίος έδειξε έκπληκτος και αρνήθηκε τις κατηγορίες που του προσάπτει η 25χρονη.

 Οπως ισχυρίστηκε, έκανε συναινετικό σεξ με τη νεαρή Λιθουανή, η οποία -όπως είπε- έφυγε από την πατρίδα της με τη θέλησή της και δίχως να της το επιβάλει κανείς. Μάλιστα, υποστήριξε ότι εκείνος πλήρωσε τα εισιτήριά