MY KTEO

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Τριήμερο φεστιβάλ «ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» -Συμμετέχουν τα Χορευτικά Συγκροτήματα «Νηλεύς» της Αγίας Άννας και «Το Λύμνι» της Λίμνης Ευβοίας


Το τριήμερο Φεστιβάλ «Οι μουσικές του κόσμου» ολοκληρώνεται με μια μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση. Συμμετέχουν τα Χορευτικά Συγκροτήματα «Νηλεύς» της Αγίας  Άννας και «Το Λύμνι» της Λίμνης Ευβοίας καθώς και η Ορχήστρα–Χορωδία «ΙΩΝΙΑ» της Νέας Ιωνίας Βόλου που θα παρουσιάσουν ελληνικούς χορούς και σκοπούς από τη Σμύρνη μέχρι την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα. Σολίστ, ο Θοδωρής Κοτονιάς, ο οποίος θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια. Διεύθυνση χορωδίας: Κορνηλία Φραγκογιάννη.  Καλλιτεχνική διεύθυνση  Νεκτάριος Δεμελής.

Παράλληλα, και σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις «Γιορτές του Δάσους» που θα πραγματοποιηθούν κατά τις ημέρες των συναυλιών στο Πευκί (1-3 Ιουλίου) καθώς και στη Λίμνη και την Αγία Άννα (8-10 Ιουλίου), οι φίλοι της Βόρειας Εύβοιας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή, τα μνημεία, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της, μέσα από προτεινόμενες πολιτιστικές διαδρομές και ξεναγήσεις, σε συνεργασία με τους Δήμους Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας και Ιστιαίας–Αιδηψού καθώς και με μέλη πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων της περιοχής. Μπορείτε να δείτε τις δράσεις εδώ:

https://somewhereweknow.com/el/me-tin-somewhere-we-know-sti-voreia-eyvoia/

Το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε ειδικά από Τομεακό Πρόγραμμα «Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ. Υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Φωτοδότες» σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, την  Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας καθώς και σε συνεργασία με τους Δήμους Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας και Ιστιαίας–Αιδηψού.