MY KTEO

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Προσεκτικά βήματα με τα κόμματα


"Ανεξάρτητος και ακηδεμόνευτος" ο Κώστας Μαρκόπουλος αλλά δεν αγνοεί τις διαθέσεις των κόμματων.  Παρακολουθεί τα πάντα και έχει την δυνατότητα να το κάνει πράξη, να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.  Εκτιμά, προφανώς, ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές θα υπάρχουν στην χώρα πολιτικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν τα αυτοδιοικητικά ζητήματα και επομένως θέλει να έχει ανοικτό τον δίαυλο.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχει κατεβάσει τους τόνους προς τη Νέα Δημοκρατία παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις με τμήματα της πολιτικής της. Δεν ασχολείται με ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με το περιβάλλον του, συνομιλεί με τα στελέχη τους σε Αθήνα και Στερεά Ελλάδα. Αποκτά όσο περνάει ο χρόνος αποκλειστικά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά αλλά με πολιτικό χαρακτήρα, διότι πιστεύει ότι ο Περιφερειάρχης είναι κατεξοχήν πολιτικό πρόσωπο.  

Πολλοί λένε ότι ακροβατεί. Άλλοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ουσία είναι ότι ο ίδιος πάντα γνώριζε τι κάνει και πως το κάνει. Εξάλλου την εμπειρία την διαθέτει μετά από 11 χρόνια στην βουλή και ένα χρόνο στην θέση Υπουργού του Κώστα Καραμανλή.