MY KTEO

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Περιορισμένο το ενδιαφέρον για την εκδήλωση της ΔΕΕΠ Εύβοιας με θέμα την έμφυλη βία και την ενδοοικογενειακή βία


Η έμφυλη βία και η ενδοοικογενειακή βία ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Εύβοιας στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Εύβοιας στη Χαλκίδα. Ένα επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα, που δυστυχώς όμως δεν αντιμετωπίστηκε με την σοβαρότητα που του πρέπει.

Αν και σύμφωνα με την πρόσκληση στην ημερίδα θα μιλούσαν οι υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα και η βουλευτής Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, τελικά οι κυρίες δεν εμφανίστηκαν ποτέ, παρά μόνο έστειλαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα. Ενώ και αρκετοί από τους υπόλοιπους ομιλητές δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Ακόμα και η προσέλευση του κόσμου ήταν σχετικά μικρή. Οι διοργανωτές δεν κατάφεραν να «ξυπνήσουν» το ενδιαφέρον των γαλάζιων στελεχών, παρά την παραπλανητική πρόσκληση με τα παραπάνω πρωτοκλασάτα ονόματα να φιγουράρουν ως κεντρικοί ομιλητές. 

Κατά τα άλλα οι ομιλίες που ξεχώρισαν ήταν μεταξύ άλλων εκείνες της υπεύθυνης Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων της ΟΝΝΕΔ Ειρήνη Πράγια και της αν. διοικήτριας του Νοσοκομείου Κύμης Ιωάννας Δαριβέρη, καθώς και του γιατρού Παναγιώτη Αγγελόπουλου.