MY KTEO

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Κίνηση «ματ» από τον Σπύρο Πνευματικό


Συνεχίζει να ασκεί πιέσεις ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός προκειμένου να ξεκινήσει το έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δ. Κ Ιστιαίας του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και όπως ενημερώθηκε  από τον  αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα  έγινε αποδεκτός ο όρος να μη γίνει η ανάληψη των νομικών δεσμεύσεων μέχρι την τελική ένταξή του στο ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο βουλευτής, όπως φαίνεται, παρακολουθούσε την εξέλιξη του θέματος μετά την αρχική δέσμευση που είχε λάβει από τον κ. Πέτσα σε πρόσφατη συνάντησή τους και σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα τακτοποιήθηκε, ενώ σχετική συνομιλία  είχε και με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Το έργο μετά και από αυτή την εξέλιξη θα χρηματοδοτηθεί ως ένα ποσό από το ΠΔΕ και κατόπιν θα δρομολογηθεί η διαδικασία ένταξης και χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 11 «Εφαρμογή Στρατηγικών Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, της Πρόληψης και Διαχείρισης Κινδύνων(ΤΣ)», του Επιχειρησιακού «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με τίτλο «Έργα Διευθέτησης Χειμάρρων/Ρεμάτων-Αντιπλημμυρική Προστασία Πόλεων».