MY KTEO

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στέλνουν ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης Συλλογικής Σύμβασης (VIDEO από την εταιρεία Μιμικος)


 Αποφασιστικό και ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων δίνουν με τη σημερινή 24ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, με απόφαση της Ομοσπονδίας. Στο συγκεκριμένο κλάδο οι εργαζόμενοι εδώ και 13 χρόνια δουλεύουν χωρίς κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μιας και οι βιομήχανοι αρνούνται να την υπογράψουν.

 Η συμμετοχή στην απεργία είναι ιδιαίτερα μεγάλη στα εργοστάσια της COCA–COLA Σχηματαρίου, της ΕΜFI (πρώην ΕΒΓΑ) στην Ιερά οδό, της TASTY στον Άγιο Στέφανο, της ΦΑΓΕ στην Μεταμόρφωση, στον ΚΑΝΑΚΙ στην Ελευσίνα, στον ΜΙΜΙΚΟ στην Χαλκίδα, στην AVRAMAR στην Εύβοια, στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην Αθήνα και σε μία σειρά άλλους χώρους.

 

 

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει όλους τους απεργούς «για την παλικαρίσια στάση που έχουν δείξει μέχρι στιγμής με την συμμετοχή τους στην κλαδική απεργία» προσθέτοντας ότι «η επιτυχία της απεργίας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί πραγματοποιείται σε πολύ δύσκολες συνθήκες, μέσα σε έντονο κλίμα τρομοκρατίας από τους βιομήχανους και την κυβέρνηση».

 

Μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία συνεχίζει τον αγώνα τονίζοντας «συνεχίζουμε όλη μέρα την παρουσία μας στα εργοστάσια, δίνουμε ηχηρό μήνυμα στους βιομήχανους, στο ΣΕΒ και στην κυβέρνηση ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα με πίστη στο δίκιο μας. Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά. Συγκεντρώνουμε εργατικές μαχητικές δυνάμεις. Θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε».