MY KTEO

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Δεν είχε καθαρό μυαλό και τώρα «κλαίει» 24.000 ευρώ


H γυναίκα έχασε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Η απάτη που στήθηκε σε βάρος της, ήταν μελετημένη με προσοχή. Η ίδια τα κρίσιμα λεπτά πανικοβλήθηκε και το πλήρωσε ακριβά. Θύμα μια 79χρονη γυναίκα που βγήκε μέσα στη νύχτα από το σπίτι της, με χρήματα και κοσμήματα, για να τα παραδώσει στους απατεώνες. Σε εκείνους που λίγο νωρίτερα είχαν τηλεφωνήσει και την έπεισαν, πως η κόρη της προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα. Πίστεψε πως αν έδινε όλα όσα είχε θα την άφηναν ελεύθερη. Το έκανε και αργότερα κατάλαβε πως είχε κάνει ένα από τα σοβαρότερα λάθη της ζωής της. Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης, όταν κατά τις 03.00 η 79χρονη δέχθηκε τηλεφώνημα από μια γυναίκα, η οποία της συστήθηκε ως αστυνομικός. Η δήθεν αστυνομικός έπεισε την 79χρονη ότι η κόρη της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και πως για να αφεθεί ελεύθερη πρέπει άμεσα να δώσει χρηματική εγγύηση. Μάλιστα, προσπαθούσε να την κρατά συνεχώς απασχολημένη στο τηλέφωνο μέχρι να αποσπάσει τα χρήματα.

 Η γυναίκα δυστυχώς δεν επικοινώνησε με την Αστυνομία ή την κόρη της και 2,5 ώρες αργότερα συναντήθηκε με μια γυναίκα, στην οποία παρέδωσε 4.000 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ.

Αμέσως μετά κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη και ενημέρωσε την Αστυνομία. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, αξιοποιώντας μαρτυρίες και χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα, κατάφερε την περασμένη Τρίτη (19-07-2022) να εντοπίσει τους δράστες. Πρόκειται για μια γυναίκα 63 ετών από τη Βουλγαρία και έναν 64χρονο Έλληνα, κατοίκους Καλαμάτας. Αμφότεροι παραδέχθηκαν την πράξη τους, ενώ αναγνωρίστηκαν και από το θύμα.