MY KTEO

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Τα Αγριολούλουδα της Βόρειας Εύβοιας "ανθίζουν"


Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης  της Βόρειας Εύβοιας, ανέλαβε την πρωτοβουλία μιας εκστρατείας συμμετοχικής χρηματοδότησης  -  crowdfunding για την ενίσχυση δράσεων που υποστηρίζουν την τοπική κοινωνία και συμβάλλουν στην αναγέννησή της μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Τα «Αγριολούλουδα» πήραν το όνομά τους από ζωγραφιές μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών, του 39ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου και του 11ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης που στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «στηριΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια» δημιούργησαν μια αφίσα στην οποία αποτυπώνεται το φυσικό περιβάλλον από το χωριό Κοκκινομηλιά της Βόρειας Εύβοιας με τα αυτοφυή λουλούδια της περιοχής τους. Όπως τα όμορφα και πολύτιμα αγριολούλουδα του δάσους, έτσι και οι δράσεις, θα ενισχύσουν τη λειτουργία, τη συνοχή και την ψυχολογία της τοπικής κοινωνίας.

Ο Αύγουστος του 2021 έφερε το χειμώνα σε μια από τις πιο όμορφες και πράσινες περιοχές της Ελλάδας. Όμως κάθε τέλος μπορεί να γίνει μια καινούρια αρχή. Αυτή τη νέα αρχή σχεδιάζει και υλοποιεί το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, το οποίο στηρίζεται σε δύο κύριους, μνημειώδεις πυλώνες: το Νέο Δάσος και το νέο Οδικό Άξονα Χαλκίδας-Ιστιαίας.

Γύρω από αυτούς τους δύο βασικούς πυλώνες θα αναπτυχθούν οι δράσεις των Αγριολούλουδων:
1.     Η ευαισθητοποίηση – εκπαίδευση των παιδιών
2.     Γιορτές του δάσους
3.     Η προώθηση της αγροτικής παραγωγής
4.     Η υποστήριξη παραγωγής καθαρής ενέργειας
5.     Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
6.     Η επικοινωνία και η ανάδειξη των αναγκών και των στόχων του προγράμματος
7.     Η παραγωγή γραπτών κειμένων.

Οι 7 αυτές δράσεις θα αντλήσουν πόρους μέσω του “crowdfunding”.

Η αναγέννηση της πληγείσας Βόρειας Εύβοιας είναι ένα έργο πολυδιάστατο, πολυποίκιλο και απαιτητικό και ένα από τα ζωτικής σημασίας συστατικά είναι τα «Αγριολούλουδά» του.

Για την επιτυχία του προγράμματος χρειάζεται η μικρή ή και η μεγαλύτερη βοήθεια και συμπαράσταση όλων.

Για τη συμμετοχή σας και περισσότερες πληροφορίες  μπείτε στη σελίδα https://dorees.diazoma.gr