MY KTEO

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Έδωσαν δυναμικό «παρών» οι συνταξιούχοι της Εύβοιας


Την Παρασκευή 24/6/2022 στις 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση των συνταξιούχων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με συμμετοχή που ξεπέρασε τις 12.000, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.

Mέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνταξιούχοι από όλη την Ελλάδα και από την Εύβοια, έδωσαν, για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό τους παρόν στη μεγαλειώδη Πανελλαδική μας συγκέντρωση.

Με την συνεπή αγωνιστική τους δράση την πορεία και τα συνθήματά τους έστειλαν τα μηνύματά τους. Απαίτησαν άμεσες λύσεις από την κυβέρνηση και φώναξαν: δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στη Κύρια σύνταξη, επιστροφή των πληρωμένων δώρων μας, των αναδρομικών μας, άμεση έκδοση συντάξεων, προσλάβετε τώρα γιατρούς νοσηλευτές, δεν χρωστάμε σε κανέναν, επιστρέψτε ό,τι μας αφαιρέσατε.

Στη συνέχεια, με δυναμική πορεία πέρασαν από το Υπουργείο Εργασίας, όπου  απαίτησαν αμέσως την απόδοση των 20 λεπτών στις Οργανώσεις τους, τα οποία παρανόμως παρακρατούνται για 4,5 χρόνια. Στη συνέχεια η πορεία με την ίδια δυναμική πορεύθηκε στην ελληνική Βουλή. Εκεί εκπρόσωποι των Οργανώσεων παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής το ψήφισμα της συγκέντρωσης με όλα τα αιτήματα. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση ότι θα επανέλθουμε με μεγαλύτερη παρουσία και δυναμικότερη διαμαρτυρία, εάν δεν δοθούν  λύσεις στα αιτήματά μας.

Κυριολεκτικά μια από τις τεράστιες αγωνιστικές εκδηλώσεις  των συνταξιούχων αυτή την δύσκολη εποχή εξαφανίστηκε από τις περισσότερες οθόνες των τηλεοράσεων. Την ίδια στιγμή που σε αυτές, όσο και σε μερίδα του τύπου καθημερινά συνεχίζονται να παρουσιάζονται και να γράφονται σταθερά δεκάδες ψέματα για δήθεν αυξήσεις στους συνταξιούχους. Παρουσιάζοντας πχ σαν αύξηση και παροχή προς αυτούς την καθυστερημένη απόδοση των συντάξιμων αποδοχών και μάλιστα άτοκα, καθώς την διατήρηση της προσωπικής διαφοράς σύμφωνα με τους νόμους Κατρούγκαλου – Βρούτση είχε δρομολογηθεί να καταργηθεί από το 2023.Ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για τον ρόλο τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, και τα σωματεία των συνταξιούχων θα φροντίζουν να φθάνουν στους συνταξιούχους οι πραγματικές ειδήσεις και η αλήθεια.

Είμαστε σε φάση αναμονής ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό και αμέσως, με νέο Δελτίο Τύπου, θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (ΔΗΜΟΣΙΟΥ) ΕΥΒΟΙΑΣ