MY KTEO

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας: Υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Μαθησιακής Κινητικότητας Erasmus+

Η κινητικότητα Erasmus+ που υλοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, το διάστημα 01/07/2022-30/07/2022, στα πλαίσια του προγράμματος με κωδικό αριθμό  2019-1-EL01-KA102-062333 και τίτλο

«Ενεργειακή Απόδοση κτιρίων: Μια συνολική προσέγγιση για κατάρτιση δεξιοτήτων μαθητευομένων προς εκπλήρωση Ευρωπαϊκών οδηγιών» αποτέλεσε μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές των Τομέων Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής-Αυτοματισμού και Μηχανολογίας που συμμετείχαν.




Για 30 ημέρες και σε καθημερινή βάση, μέσα από μία 6ωρη απασχόληση, οι μαθητές μας πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση και εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες στη Βαρκελώνη. Με τον τρόπο αυτό το σχολείο μας συνδέθηκε με την εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά εργασίας επιτυγχάνοντας τη σύνδεση της Μαθητείας που εφαρμόζεται ως 4ο έτος σπουδών με τη Μαθητεία Erasmus+, ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει τα σύγχρονα εργασιακά και εκπαιδευτικά Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε τον έντονο ενθουσιασμό των μαθητών μας για τα πολλαπλά οφέλη που βίωσαν μέσω της συμμετοχής τους, καθώς απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες εργαζόμενοι καθημερινά δίπλα σε επαγγελματίες, ενώ δέχτηκαν προτάσεις για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς κέρδισαν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη όλων των συνεργατών μας στη Βαρκελώνη με το ήθος και την επιμέλεια που επέδειξαν.

Επιπλέον θα τους απονεμηθούν Πιστοποιητικά Κινητικότητας Europass σε συνεργασία με το φορέα Υποδοχής Μοveu, για τις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ισπανία, σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει το σχολείο μας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, Τρακαντζίδης Ιωάννης (Υπεύθυνος Σχεδιασμού και Υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+), Χαλιούλιας Γεώργιος, Χαλικόπουλος Αντώνιος, Κορδώνης Δημήτριος και Λαθούρα Ασπασία, πέρα από την οργάνωση και τη συνδιαμόρφωση με το φορέα Υποδοχής κάθε λεπτομέρειας, φρόντισαν να δημιουργήσουν μία μεγάλη παρέα με τους μαθητές, που έγιναν ομάδα από την αρχή έως το τέλος του προγράμματος, τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιάσουν αναλυτικά τον προσεχή Σεπτέμβριο σε όλους τους μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδας, αλλά και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Μέσα απ’αυτή την κινητικότητα Erasmus+, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αφήσουν πίσω τους την καθημερινότητα, να βρεθούν κοντά σε καινούριους ανθρώπους, πολιτισμούς και ιδέες, φροντίζοντας να αποκτήσουν πολύτιμα εφόδια, τα οποία θα αυξήσουν τις προοπτικές για την εξασφάλιση μιας καλύτερης θέσης εργασίας, καθώς η πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, αναγνωρίζεται πλήρως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Τα προγράμματα κινητικότητας επιχορηγούνται από την Ε.Ε. και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+.

#Συνεχίζουμε_Erasmus

Το ταξίδι συνεχίζεται !!!