MY KTEO

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επικίνδυνη αλλαγή του καιρού - 35άρια και κακοκαιρία


Περίεργο Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Σάββατο με καιρό για παραλία και Κυριακή με νέα κακοκαιρία.

Νέα προειδοποίηση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για νέα κακοκαιρία με επικίνδυνες καταιγίδες. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, ο Οκτώβριος θα μπει με καιρικά σκαμπανεβάσματα. Αρχικά με έντονη ζέστη και υγρασία και στη συνέχεια με επικίνδυνες καταιγίδες.

Αναλυτικά η ανάρτηση με την πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Δευτέρα:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ
Με έντονα αλλά και επικίνδυνα καιρικά σκαμπανεβάσματα θα υποδεχτούμε τον Οκτώβρη στη χώρα μας μιας και από την έντονη ζέστη και την υγρασία, θα οδηγηθούμε στους επικίνδυνους ανέμους και τις καταιγίδες.

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ, ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΕΣ
Και αν νομίζουμε ότι το Καλοκαίρι «παρέδωσε» τα όπλα για φέτος, η καιρική εξέλιξη των επόμενων ημερών θα μας διαψεύσει.

Και αυτό γιατί μια νέα πολύ θερμή αέρια μάζα θα «εκτοξεύσει» τον υδράργυρο το Σάββατο όπου είναι και η πρώτη ημέρα του Οκτώβρη σε καθαρά καλοκαιρινά επίπεδα. Έτσι, λοιπόν το Σάββατο προς τα κεντρικά, ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα θα πρέπει να δούμε θερμοκρασίες το μεσημέρι κοντά στους 33 με 35 βαθμούς βαθμούς Κελσίου, τοπικά δε ίσως και λίγο παραπάνω. Η ημέρα όμως έχει μικρύνει αρκετά και ο παράγοντας αυτό σε συνδυασμό με τους νοτιάδες που θα φυσούν θα ανεβάσουν σημαντικά και την υγρασία.

Έτσι, λοιπόν μέσα στο Σάββατο θα συναντήσουμε και αρκετά πυκνές ομίχλες κυρίως προς τα ανατολικά και νότια και με έμφαση τη θαλάσσια έκταση του Αιγαίου αλλά και χερσαία τμήματα που βρέχονται από αυτό και θα πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή στις μετακινήσεις μας.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ - ΑΝΕΜΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Και αφού ο καιρός θα μας οδηγήσει στις παραλίες την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη, την Κυριακή θα κάνει στροφή 180 μοιρών για να οδηγηθούμε σε επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και επικίνδυνους βοριάδες.

Πιο συγκεκριμένα η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει μέσα στη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και τους πολύ ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους.

Μέχρι το τέλος της Κυριακής τα φαινόμενα αυτά θα έχουν επηρεάσει αρκετές περιοχές από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια με ταυτόχρονη βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Έτσι, λοιπόν τη Δευτέρα θα μας μείνουν κυρίως οι πολύ δυνατοί βοριάδες προς τα ανατολικά και νότια με τον υδράργυρο να επανέρχεται σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα και κάποιες λίγες βροχές να επιμένουν προς τα ανατολικά και βόρεια.

Μαρουσάκης: Ο καιρός σήμερα
Με βροχοπτώσεις προς τα δυτικά αλλά και τα νησιά του ανατολικού – βορειοανατολικού Αιγαίου θα κυλήσει η σημερινή ημέρα σήμερα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά θα συναντήσουμε κυρίως στα δυτικά ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει κατά τόπους μέχρι και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο θα υπάρξουν και συννεφιές στην περιοχή των Κυκλάδων και της δυτικής Κρήτης και δεν αποκλείεται να δώσουν και εκεί πρόσκαιρες βροχές.

Στην Αττική, αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί και τον υδράργυρο να φτάνει αργά το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, ο καιρός θα είναι ήπιος με ήλιο και μερικές τοπικές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, η Παρασκευή αναμένεται με πολύ καλό καιρό με μερικές τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά τμήματα. Από το Σάββατο όμως, ένα κύμα κακοκαιρίας απο τα βόρεια Βαλκάνια θα επηρεάσει και την χώρα μας, κυρίως την κεντρική και βόρεια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ωστόσο, στη νότια χώρα θα επικρατεί ζέστη με την θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή το κύμα αυτό κακοκαιρίας θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη την επικράτεια αλλά η ζέστη θα επιμείνει στα νότια, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε την πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Λίγες ώρες μετά το πρωινό δελτίο καιρού, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ επανήλθε με ανάρτησή του για να εφιστήσει την προσοχή πως μετά τη ζέστη έρχονται ισχυρές καταιγίδες.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ
Με έντονα αλλά και επικίνδυνα καιρικά σκαμπανεβάσματα θα υποδεχτούμε τον Οκτώβρη στη χώρα μας μιας και από την έντονη ζέστη και την υγρασία, θα οδηγηθούμε στους επικίνδυνους ανέμους και τις καταιγίδες.

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ, ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΕΣ
Και αν νομίζουμε ότι το Καλοκαίρι ''παρέδωσε" τα όπλα για φέτος, η καιρική εξέλιξη των επόμενων ημερών θα μας διαψεύσει. Και αυτό γιατί μια νέα πολύ θερμή αέρια μάζα θα "εκτοξεύσει" τον υδράργυρο το Σάββατο όπου είναι και η πρώτη ημέρα του Οκτώβρη σε καθαρά καλοκαιρινά επίπεδα. Έτσι λοιπόν το Σάββατο προς τα κεντρικά, ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα θα πρέπει να δούμε θερμοκρασίες το μεσημέρι κοντά στους 33° με 35°, τοπικά δε ίσως και λίγο παραπάνω. Η ημέρα όμως έχει μικρύνει αρκετά και ο παράγοντας αυτό σε συνδυασμό με τους νοτιάδες που θα φυσούν θα ανεβάσουν σημαντικά και την υγρασία.

Έτσι λοιπόν μέσα στο Σάββατο θα συναντήσουμε και αρκετά πυκνές ομίχλες κυρίως προς τα ανατολικά και νότια και με έμφαση τη θαλάσσια έκταση του Αιγαίου αλλά και χερσαία τμήματα που βρέχονται από αυτό και θα πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή στις μετανικήσεις μας. Η εξέλιξη που μόλις περιγράψαμε απεικονίζεται στους πρώτους δύο χάρτες του προγνωστικού μας μοντέλου.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ - ΑΝΕΜΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Και αφού ο καιρός θα μας οδηγήσει στις παραλίες την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη, την Κυριακή θα κάνει στροφή 180° για να οδηγηθούμε σε επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και επικίνδυνους βοριάδες. Πιο συγκεκριμένα η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει μέσα στη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και τους πολύ ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους. Μέχρι το τέλος της Κυριακής τα φαινόμενα αυτά θα έχουν επηρεάσεις αρκετές περιοχές από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια με ταυτόχρονη βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα θα μας μείνουν κυρίως οι πολύ δυνατοί βοριάδες προς τα ανατολικά και νότια με τον υδράργυρο να επανέρχεται σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα και κάποιες λίγες βροχές να επιμένουν προς τα ανατολικά και βόρεια. Από τον τρίτο μέχρι και τον όγδοο χάρτη που συνοδεύουν την ανάλυσή μας, απεικονίζεται η πορεία των βροχοπτώσεων αλλά και η εξέλιξη των ανέμων που θα συνοδεύουν αυτή την απότομη καιρική μεταβολή. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή και παραμένουμε συνεχώς ενημερωμένοι».


iEidiseis.gr