MY KTEO

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων Μεσσαπίων η εγκατάσταση 4 σταθμών αιολικών πάρκων- Στις 10 Οκτωβρίου κοινή συνεδρίαση των συμβουλίων Κύμης Αλιβερίου, Ερέτριας και Διρφύων Μεσσαπίων


Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στα Ψαχνά. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένα έκτακτο θέμα, της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου κατασκευή και λειτουργία συγκροτήματος τεσσάρων αιολικών σταθμών Πυργάκια, Κάμπος, Όλυμπος και Γκράβες από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του το Δημοτικό Συμβούλιο. «Είναι πάγια θέση και για το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο είμαστε όλοι αντίθετοι» είπε ο Δήμαρχος ο οποίος έκανε γνωστό, ότι στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει μία ενιαία συνεδρίαση των Δήμων Διρφύων Μεσσαπίων, Κύμης Αλιβερίου και Ερέτριας με παρόντες τους νομικούς συμβούλους των Δήμων ώστε να προσδιοριστούν οι δράσεις. «Όλοι οι Δήμαρχοι είναι αντίθετοι και θα εναντιωθούμε εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα», είπε ο Δήμαρχος ο οποίος είπε πως έχει ενημερώσει και τους συλλόγους, του προέδρους των κοινοτήτων και ξεκαθάρισε πως η άρνηση όλων είναι δεδομένη.

Η Τζοβάννα Γκόγκου πρότεινε μία πιο σκληρή αντιμετώπιση του προβλήματος με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο Αδρέας Κουλοχέρης τόνισε πως δεν φτάνει μόνο να διαφωνούμε. Θεωρώ πως πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πιο μπροστά και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες του χωροταξικού. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται» κατέληξε ο κ. Κουλοχέρης.

Οι εντάσεις δεν έλειψαν όταν το λόγο πήρε η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Τζάθα η οποία κατηγόρησε το Δήμαρχο για απραξία και όπως είπε χαρακτηριστικά «οι εξελίξεις τρέχουν ι εμείς είμαστε θεατές. Τι θα πούμε στους κατοίκους όταν περάσουν τα φορτηγά με τις ανεμογεννήτριες; Τις προτάσεις σου θέλουμε. Το Υπουργείο πήρε τις αποφάσεις. Και μετά τι; Απόψε έχει πάρει φωτιά το σπίτι μας κι εμείς δεν κάνουμε τίποτα», είπε μεταξύ άλλων η κα Τζάθα.

Ο Δημήτρης Γιαννούτσος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα λέγοντας πως αυτό το θέμα δεν είναι θέμα για να κάνει κάποιος πολιτική και έκανε λόγο για συσπείρωση. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Ραπτάκης ο οποίος και με Διονύσιο Σολωμό και περί διχόνοιας  «Ἂν κάτι δὲν ἀφήνει τοὺς Ἕλληνες νὰ «πᾶνε μπροστά», εἶναι ἀσφαλῶς ἡ διχόνοια» κάλεσε όλους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα το ζήτημα των ανεμογεννητριών με σύμπνοια.