MY KTEO

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Χαλκίδας για τα μέτρα πρόληψης


Τα σχολεία ξεκίνησαν να λειτουργούν όπως και όλη η κοινωνία σαν να έχουμε τελειώσει με την πανδημία, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και πρόληψης . Τα μηνύματα που έρχονται όμως από τις πρώτες κιόλας μέρες έναρξης των σχολείων  δεν δηλώνουν αυτό . Το αντίθετο μάλιστα . Ο ιός είναι εδώ ,στα σχολεία ,στους μαθητές ,στους εκπαιδευτικούς ,στο προσωπικό των σχολείων.

Η πολιτεία αφήνει ανυπεράσπιστους όλους μας και κυρίως όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ,βάζοντας τη ζωή όλων σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν. Μετά την πενθήμερη καραντίνα για όσους νοσήσουν, προβλέπεται επιστροφή στο σχολείο ακόμα και αν κάποιος/α είναι θετικός/η(!).Κανένα επιπλέον μέτρο δεν έχει παρθεί για την καθαριότητα στα σχολεία, παρά τις αυξημένες ανάγκες.

Και ενώ μέτρα για την πανδημία δεν υπάρχουν …οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να κάνουν με δικά τους έξοδα ένα rapid – test την εβδομάδα.Στην αρχή του Σεπτέμβρη, το ίδιο ζητήθηκε και από τους αναπληρωτές συναδέλφους της Α’ φάσης.Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς καμία επιδημιολογική λογική, που έχει καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την παρακολούθηση της πανδημίας στο επίπεδο της σχολικής μονάδας, επικαλείται ξανά την περιβόητη ατομική ευθύνη.

-           Απαιτούμε δωρεάν test, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους όταν χρειάζεται.

-           Επίσης, δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης για rapidtest στις δημόσιες δομές υγείας για όλους.

-           Μείωση του αριθμού των μαθητών  ανά τάξη.

-           Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.