MY KTEO

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιους περιφερειάρχες θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ;

 


Δυο σημαντικές αποφάσεις έλαβε η Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που συνεδρίασε υπό την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα:

 

Πρώτον, τουλάχιστον το 80% των υποψηφίων περιφερειαρχών, δημάρχων και βουλευτών θα ανακοινωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου.

 

Δεύτερον, όποιος είναι υποψήφιος βουλευτής δεν μπορεί να είναι και υποψήφιος για περιφέρειες ή για δήμους-εκτός και αν υπάρξει κεντρική απόφαση του κόμματος.

 

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» επανέρχονται και σήμερα στους υποψηφίους που συζητά η Κουμουνδούρου για τις περιφερειακές εκλογές

-Για την Περιφέρεια Αττικής συζητείται πρόσωπο-έκπληξη, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει πάρει πάνω του τις σχετικές συζητήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και για το Δήμο Αθηναίων, όπου Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος αναζητούν κοινό υποψήφιο.

 

 

-Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συζητείται η …επιστράτευση της Θεοδώρας Τζάκρη, ενώ κάποιοι θα έβλεπαν –εφόσον πειθόταν- και το Δήμαρχο Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, «γέννημα-θρέμμα» του ΠΑΣΟΚ..

 

-Στην Περιφέρεια Κρήτης θα στηριχτεί ο …ισόβιος περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, παρά τη γκρίνια που υπάρχει σε τοπικά στελέχη ότι έχει συστρατευθεί απολύτως με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

 

-Στη Θεσσαλία, παρά τη σφοδρή επιθυμία του βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη να είναι υποψήφιος, φαβορί φέρεται ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας ή ο Δήμαρχος Αγιάς αντώνης Γκουντάρας, που επιθυμεί όμως να είναι υποψήφιος βουλευτής.

 

 

-Στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται συζήτηση, πιθανόν και συμφωνία, με τον Σταμάτη Μαλέλη.

 

-Για την Δυτική Στερεά συζητούνται οι Διονύσης Τεμπονέρας και Θάνος Μωραΐτης,πλην όμως και οι δυο επιμένουν στην υποψηφιότητά τους για τη Βουλή.

 

-Στην Στερεά Ελλάδα φαβορί παραμένει ο Απόστολος Γκλέτσος.

 

 

-Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη παλαιότερα γινόταν συζητήσεις για στήριξη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πεταλωτή, χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν ισχύουν και σήμερα.