MY KTEO

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων η μεταφορά των απορριμμάτων Δήμων Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης Αλιβερίου-Δεν τα δέχονται στο ΧΥΤΑ Θήβας θα μεταφερθούν για δύο μέρες στο ΧΥΤΑ Λαμίας


Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θηβαίων και η συνεδρίαση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στο YouTube, ξεκίνησε με το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων των Δήμων Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης Αλιβερίου στο ΧΥΤΑ Θήβας. Να σημειωθεί, ότι χθες δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ(δείτε εδώ)  η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος για τη μεταφορά των απορριμμάτων των τριών Δήμων της Εύβοιας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου στην τοποθέτησή του ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχτούν τη μεταφορά των απορριμμάτων και μετά από παρέμβαση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ, τα απορρίμματα των τριών Δήμων σήμερα και αύριο θα μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ Λαμίας και το Σαββατοκύριακο θα γίνει μία σύσκεψη στην οποία θα μετέχουν και οι δήμαρχοι, ώστε να βρεθεί μία λύση κοινώς αποδεκτή.

«Για ποιο λόγο η απόφαση του Υπουργού οδηγεί 6.000 τόνους απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Θήβας, πράγμα το οποίο θα οδηγήσει στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ», είπε ο κ. Αναστασίου και τόνισε πως περίμενε πως μετά τις αντιδράσεις και την παράθεση των στοιχείων το Υπουργείο θα άλλαζε την απόφαση: «Με ξεπερνάει ότι δεν ελήφθησαν υπόψιν τα στοιχεία ότι οι ποσότητες αυτές θα οδηγήσουν στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ, αφού κανένα από τα έργα που έχουμε ζητήσει δεν έχει προχωρήσει. Στοχοποιήθηκε η δική μας περιοχή, αν και το πρόβλημα το βλέπαμε μπροστά μας οι δήμοι της Εύβοιας δεν μερίμνησαν ώστε να μπορέσουν να δώσουν λύση.

Η απόφαση του ΦΟΔΣΑ είναι ότι η απόφαση του Υπουργού είναι ανυπόστατη και εμείς δεν θα επιτρέψουμε να εκτελεστεί και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη», τόνισε ο Δήμαρχος και ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στο ΧΥΤΑ της Θήβας, αφού η χωρητικότητά του δεν το επιτρέπει. «Δεν θα υποχωρήσουμε σε καμία των περιπτώσεων» ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ο Δήμαρχος.