MY KTEO

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Σπύρος Πνευματικός: «Άμεση προτεραιότητα να συμβάλλω στην κυβερνητική προσπάθεια αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας»


Περιοδεία στη Βόρεια Εύβοια πραγματοποίησε ο Σπύρος Πνευματικός βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και πιο συγκεκριμένα το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, όπου είχε συνάντηση με τονΔήμαρχο Ιστιαίας- Αιδηψού κ. Κοντζιά με τον οποίο συζήτησε για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το πόσιμο νερό στη Λιχάδα. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας κ. Μισιρλή και Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου κυρία Κωνσταντάγκα να επισκεφθεί την ετήσια εμποροπανήγυρη Ιστιαίας.




Νωρίτερα είχε συνάντηση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αιδηψού με τον Λιμενάρχη, ενώ πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στον Αστυνομικό Σταθμό Αιδηψού, το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, καθώς και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας, κατά τις οποίες ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό και μέσα για τη διευκόλυνση του δύσκολου και σημαντικού έργου τους.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην κυβερνητική προσπάθεια να ξαναγεννηθεί η Βόρεια Εύβοια και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και ένα καλύτερο μέλλον με την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε υποδομές.

Ο βουλευτής κατά τις επαφές που είχε και με εκπροσώπους παραγωγικών κλάδων και πιο συγκεκριμένα σε ό, τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συκοπαραγωγοί στον Ταξιάρχη λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, ενημέρωσε, μετά και  την πρόσφατη  συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ότι για τις  ενισχύσεις στους παραγωγούς σύκων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2021 εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή αποζημιώσεων συνολικού ποσού 900.000 ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και πιο συγκεκριμένα οι κατ’ επάγγελμα αγρότες θα λάβουν 250 ευρώ ανά στρέμμα και οι μη κατ’ επάγγελμα 125 ευρώ ανά στρέμμα.

Για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις  σύμφωνα με τη  διαβεβαίωση που έλαβε, τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, για να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών, ενώ αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη θα επισκεφθεί την περιοχή και ο Διευθυντής κ. Δημήτρης Μπόλος.

Στόχος και άμεση προτεραιότητα του Σπύρου Πνευματικού είναι να συμβάλλει στην κυβερνητική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, την ενδυνάμωση των παραγωγικών κλάδων και τη στήριξη των πολιτών με στοχευμένες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.