MY KTEO

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Υποκλοπές: Κλείνει άρον - άρον η ΝΔ την Εξεταστική του «Κοριόπολις»


«Μέρα ντροπής για το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία, αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ» τόνιζαν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εξεταστική για τις υποκλοπές.

«Σφράγισε» η ΝΔ τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών αμέσως μετά το τέλος της κατάθεσης του Νίκου Ανδρουλάκη. Η «γαλάζια» πλειοψηφία δεν δέχτηκε, για ακόμη μια φορά, την κλήση κομβικών μαρτύρων γύρω από την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Το fast track της διαδικασίας - που είναι πλήρως αναντίστοιχο από το… «όλα στο φως» που δήλωνε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υπόθεση - φαίνεται και από ένα γεγονός ακόμα: Η κυβερνητική πλειοψηφία της Εξεταστικής αρνήθηκε να δώσει λίγες ημέρες παράταση για την κατάθεση των πορισμάτων των κομμάτων.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το τέλος της συνεδρίασης, έκαναν λόγο για μεθόδευση της κυβέρνησης να κλείσει άρον-άρον την Εξεταστική Επιτροπή, παρά, όπως επισήμαιναν, τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν πως o Σταμάτης Τριμπάλης διαχειριστής της KRIKEL, έχει ψευδομαρτυρήσει στην Επιτροπή.

«Η σημερινή είναι μέρα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Δημοκρατία, αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ. Αναμένεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ορατοί και αόρατοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις» τόνιζαν χαρακτηριστικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο και αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για την Δημοκρατία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, είτε πριν, είτε μετά τις εκλογές» πρόσθεσαν χαρακτηριστικά οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



iEidiseis.gr του Μιχάλη Χαριάτη