MY KTEO

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου(ΒΙΝΤΕΟ)


Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων, το «παρών» έδωσε και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας με πανό, αφού ένα από τα θέματα ήταν ο ορισμός εκπροσώπων για συγκρότηση Επιτροπής Καταλληλόλητας των υφιστάμενων υποδομών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) του Δήμου Χαλκιδέων.

Από το Σύλλογο, το λόγο πήρε ο κ. Αλμπάνης ο οποίος και τόνισε πως αυτό που ζητάνε είναι να βρεθεί ένας χώρος ανθρώπινος για τα παιδιά τους.

«Όσες προσπάθειες και να γίνανε, δεν έχει λυθεί το πρόβλημα και το 1/3 των παιδιών δεν πάνε στο σχολείο λόγω των ακατάλληλων εγκαταστάσεων», είπε ο κ. Αλμπάνης και όπως είπε τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και τα προβλήματα των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο είναι πολλά.


Η Δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε πως όλοι οι σύμβουλοι παρακολουθούν το θέμα και ο στόχος είναι κοινός. «Η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας από το Ελεγκτικό συνέδριο δεν έχει έρθει, έγιναν κάποιες παρατηρήσεις, και εστάλη ξανά, αλλά αναμένεται από μέρα σε μέρα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα προχωρήσουμε». Όπως είπε η Δήμαρχος παράλληλα προχωράει και η διαδικασία για τη μόνιμη λύση στο Πάρκο Ελευθερίας. Το ζήτημα είναι να γίνει μόνιμο σχολείο για τα παιδιά, τόνισε η κα Βάκα.

Για τη μόνιμη λύση όπως είπε μέσα στο έτος θα ολοκληρωθεί η μελέτη και στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδότηση.

 

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαρά Νίκα η οποία απηύθυνε έκκληση σε όλο το Δημοτικό συμβούλιο να «μη μας βρει άλλη χρονιά άλλη χρονιά στις παρούσες εγκαταστάσεις».

Η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Χαλκιδέων Ευαγγελία Παλαιολόγου αναφέρθηκε στις εργασίες που έχουν γίνει στο χώρο όπου στεγάζεται τώρα το ΕΕΕΕΚ, στις συντηρήσεις, ράμπες, και άλλα και τόνισε πως θα είναι δίπλα στα παιδιά και η προσπάθεια είναι καθημερινή ώστε τα παιδιά να βρίσκονται σε ένα ασφαλές και ωραίο περιβάλλον. 


Ο Χρήστος Παγώνης τόνισε πως οι υποδομές που στεγάζουν το Ειδικό σχολείο δεν είναι αυτές που πρέπει. «Ήταν μία πρόχειρη λύση το 2007, για να αρχίσει να λειτουργεί το σχολείο και το 2010 η Περιφέρεια παραχώρησε έκταση 30.000 στρεμμάτων για να γίνει εκεί μόνιμη εγκατάσταση. Από το 2010 μέχρι το 2015 δεν έγινε τίποτα. Το 2015 ξεκίνησε η διαδικασία να ανεγερθεί το κτίριο, συγκροτήθηκε επιτροπή και σταμάτησαν όλα το 2019» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παγώνης.


Όψιμο χαρακτήρισε το ενδιαφέρον κάποιων και την ευαισθησία ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Σταματούκος. «Το έγκλημα συνεχίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν έχουν ευθύνη μόνο οι δημοτικές αρχές, αλλά και η κεντρική κυβέρνηση των οποίων υπηρέτες είναι οι δημοτικές αρχές. Επαναστατήστε, αλλάξτε τα πράγματα» τόνισε ο κ. Σταματούκος.

 


Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση είπε η Γρανέτα Τσιβίκα και αναρωτήθηκε μέχρι πότε θα κάνουν υπομονή οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τονίζοντας πως οι εγκαταστάσεις είναι επικίνδυνα ακατάλληλες.


Κανένας δεν έλυσε το πρόβλημα είπε ο Βασίλης Καθαροσπόρης και όπως είπε έπρεπε η Περιφέρεια από τα χρήματα των κατακλυσμών να βρει τρόπο να πάει τα κοντέινερ… Ο κ. Καθαροσπόρης κατέθεσε και πρόταση, και όπως είπε με ετήσιο μπάτζετ 200.000 ευρώ από το Δήμο και 200.000 ευρώ από την Περιφέρεια σε 10 χρόνια να συγκεντρωθεί το ποσό και να γίνει το σχολείο.


Το θέμα του ΕΕΕΕΚ είναι από τα μεγαλύτερα ζητήματα είπε ο Αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Γουρνής. Και τόνισε: «Έχω πει ότι αλλάζοντας έδρανα δεν πρέπει να αλλάζουμε και απόψεις. Ο κ. Παγώνης, ο κ. Καθαροσπόρης, η κα Ζλακώνη, όλοι κατείχαν θέσεις ευθύνης στο παρελθόν. Και ο κ. Παγώνης τι είπε; Ότι μέχρι το 2015 δεν είχε γίνει τίποτα και ήρθε το 2015 έκανε προσπάθειες και δεν πρόλαβε», είπε ο κ. Γουρνής. Τα χρήματα της Θάλειας δεν μπορείς να τα πάρεις να αγοράσεις ούτε καραμέλα, είπε στη συνέχεια ο κ. Γουρνής απαντώντας στο κ. Καθαροσπόρη. «Δεν πρέπει να λαϊκίζουμε. Ας σκύψουμε όλοι πάνω στο πρόβλημα. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και ας είμαστε όλοι ταπεινοί γιατί όλοι έχουμε ευθύνες» κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.  


Δεν περίμενα ότι το θέμα αυτό θα γινόταν αντικείμενο πολιτικής καπηλείας είπε η Δήμαρχος και τόνισε πως η έκταση στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Παγώνης ήταν ακατάλληλη: «Είχε πρόβλημα η έκταση που είχατε επιλέξει και να ξέρετε πως όταν μας έλεγαν σαν δικηγόροι να κάνουμε ελέγχους στο Βαθροβούνι αρνούμασταν. Λόγω ιδιοκτησιακού η έκταση ήταν ακατάλληλη».

Όπως έκανε γνωστό, σύντομα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό για το θέμα.

Στην Επιτροπή καταλληλότητας ορίστηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Νέζης και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμος Κουτουλής.

Να σημειωθεί ότι η Δήμαρχος πρότεινε τον κ. Νέζη με αναπληρωτή τον κ. Κώσταρο, αλλά η Ελένη Μιτζιφίρη κατέθεσε πρόταση αντί για τον Αντιδήμαρχο Ν. Αρτάκης να μπει στην Επιτροπή ο κ. Κουτουλής, πρόταση που έγινε δεκτή.