MY KTEO

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Η Έλενα Βάκα στο eviatop για τα έργα του φυσικού αερίου: «Αν η εταιρία δεν μπορέσει να εκτελέσει το έργο με τον σωστό τρόπο να σταματήσει» (βίντεο)


Ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας που εκτελεί τα έργα φυσικού αερίου πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος Χαλκιδέων σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις στο eviatop της δημάρχου Έλενας Βάκα. 
Όπως επισημαίνει η δήμαρχος ο τρόπος που γίνεται το έργο έχει δημιουργήσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στην πόλη της Χαλκίδας. 

Πιο συγκεκριμένα, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων δημιουργούν καθυστερήσεις και σε έργα του Δήμου Χαλκιδέων, όπως για παράδειγμα σε εκείνο της πλατείας της Αγίας Βαρβάρας.

Επίσης σύμφωνα με την Έλενα Βάκα οι τομές που δεν αποκαθίστανται αμέσως και δεν φέρουν την απαραίτητη σήμανση, δημιουργούν θέμα ασφάλειας πεζών και οχημάτων. Ενώ δεκάδες είναι οι βλάβες και στο δίκτυο ύδρευσης με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές της Χαλκίδας να μένουν χωρίς νερό από τα έργα του φυσικού αερίου.

«Για όλους αυτούς τους λόγους ο Δήμος θα κινηθεί νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και μήνυση για ένα συγκεκριμένο περιστατικό με ανοιχτό φρεάτιο στη λεωφόρο Χαϊνά» τόνισε η δήμαρχος και ξεκαθάρισε ότι: «Αν η εταιρία δεν μπορέσει να εκτελέσει το έργο με τον σωστό τρόπο να σταματήσει».