MY KTEO

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Κυριακή 27 Νοέμβρη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές


Οι μεγαλέμποροι απαίτησαν να ανοίξουν τα καταστήματα μια Κυριακή του Νοέμβρη και η κυβέρνηση, μετά από απανωτές και τραγελαφικές αποφάσεις, ικανοποίησε την απαίτηση τους!

 Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι 25 Νοέμβρη είναι η γνωστή BLACKFRIDAY και 28 Νοέμβρη το CΥBERMONDAΥ. Έτσι οι μεγαλέμποροι εξασφάλισαν ένα τετραήμερο που θα ξεστοκάρουν και θα εκτοξεύσουν τους τζίρους τους, ενώ χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι ήδη λιώνουμε μέσα σε καταστήματα και αποθήκες από τις ατελείωτες υπερωρίες.

 

Αρκεί να θυμίσουμε ότι οι εργοδότες τεστάρουν τις φυσικές αντοχές και τα όρια μας, όπως οι συνάδελφοι στον Κωτσόβολο που πέρασαν από stresstests με ωράριο μέχρι τις 23:00. Κι έτσι σχεδιάζουν να συνεχίσουμε! Με δουλειά τις Κυριακές, ωράρια & προγράμματα που σμπαραλιάζουν κάθε οικογενειακό & προσωπικό μας προγραμματισμό. Ένας πραγματικός εφιάλτης με εορταστικό ωράριο, απογραφές και τις εκπτώσεις στις αρχές Γενάρη.

 

ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ  ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ - ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από  το 2013 μέχρι σήμερα όποιος κι να κυβέρνησε, όλοι τους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί κολαούζοι  έβαλαν την δική τους σφραγίδα στο τσάκισμα της Κυριακάτικης Αργίας! Με δεκάδες νόμους έδωσαν το ελεύθερο στην εργοδοσία να κάνει ακορντεόν τον εργάσιμο χρόνο κατά πως εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της.

 

Όλοι τους ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που ζούμε, για το γεγονός ότι μας έχουν στερήσει κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου, ξεκούρασης, ότι οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι εδώ και μια 10ετια και με την ακρίβεια να καλπάζει εξανεμίζονται τις πρώτες 10 ημέρες του μήνα. Για το γεγονός ότι πάμε στη δουλειά μας και δε ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτια μας όρθιοι γιατί τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας μέσα στους εργασιακούς χώρους είναι ανύπαρκτα.

 

Όλα αυτά μας θυμώνουν, μας εξοργίζουν! Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί συνάδελφοι μας έκαναν το βήμα κι οργανώθηκαν στο σωματείο μας, απέργησαν στις 9 Νοέμβρη σπάζοντας την εργοδοτική τρομοκρατία.

 

ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ – ΚΑΛΑΘΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

 

Έτσι είναι ανάγκη να συνεχίσουμε, δυναμώνοντας τους αγώνες για να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφεί κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.

 

Με τα σωματεία μας και τους αγώνες να επιβάλουμε την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, συνεχές ωράριο χωρίς σπαστά & προγράμματα εργασίας που δεν θα μας εξοντώνουν, μέτρα προστασίας της υγείας & ασφάλειας μας στους εργασιακούς χώρους.

 

Κριτήριο για τις διεκδικήσεις μας είναι όλα όσα έχουμε ανάγκη, που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στον στενό κορσέ των αντοχών της οικονομίας τους. Ανάγκες που έρχονται αντικειμενικά σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με την ακόρεστη δίψα τους για κέρδη.

 

Λύσεις με εμάς στην γωνία δεν υπάρχουν! Καμία αναμονή, καμία ανοχή στη χαμοζωή που θέλουν να μας καταδικάσουν πρώην και νυν επίδοξοι σωτήρες.

 

Ελάτε σε επικοινωνία με το σωματείο για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζετε. Άμεσα να παρέμβουμε, να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας. Να μην την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

 

Την Κυριακή 27 Νοέμβρη απεργούμε!  Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος κι εργοδοσία! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον αγώνα για κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.