MY KTEO

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Αυτές είναι οι περιπτώσεις που απενοχοποιούν την αποχή από το σεξ


Σε έναν κόσμο που τα πάντα κινούνται με βάση το σεξ, το να αποφασίζεις να απέχεις από αυτό συχνά ακούγεται εξωπραγματικό. Γύρω συζητούνται θέματα για το πώς μπορείς να κάνεις συχνά σεξ, πως το να κάνεις είναι καλό για την υγεία και τα υγιή ζευγάρια πρέπει να κάνουν συχνά. Και όλα αυτά μοιάζουν τόσο φυσιολογικά που φτάνεις στο βαθμό να ντρέπεσαι να δηλώσεις πως απέχεις.

Η αποχή από το σεξ πολλές φορές δημιουργεί ερωτηματικά. Άλλοτε πάλι οδηγεί σε αμηχανία. Ενώ συχνά γίνεται η αφορμή να εγκαινιάσουμε ένα ψέμα. Αυτό που ψάχνεις να βρεις όταν σε ρωτάνε πότε ήταν η τελευταία σου φορά.

Υπάρχουν φορές που το σεξ κόβεται και δε θα ψάξεις ούτε για σοκολάτα.

Μετά από ένα χωρισμό
Το πόσο θα αποφασίσεις να κλειστείς στον εαυτό σου εξαρτάται καθαρά από σένα. Η ομοιοπαθητική δεν ταιριάζει σε όλους. Αν ο χωρισμός είναι άσχημος και πέσεις πολύ ψυχολογικά μπορεί να μη θέλεις να σε αγγίξει κανείς άλλος. Μπορεί να συνεχίζεις να πιστεύεις πως θα ξαναγυρίσει σύντομα και θα πέσεις στην αγκαλιά του. Και γι αυτό υπόσχεσαι ασυνείδητα πως θα τον περιμένεις χωρίς να κάνεις σεξ με άλλον.

Όταν περνάς ένα άσχημο οικογενειακό πρόβλημα
Αν η ψυχολογία σου στηρίζεται αποκλειστικά στο τι συμβαίνει σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Τότε η επιθυμία για σεξ έρχεται σε δεύτερη μοίρα ή δεν έρχεται καθόλου.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης
Αν για οποιονδήποτε λόγο αλλάξει η εξωτερική σου εμφάνιση και δε νιώθεις άνετα με το σώμα σου. Δεν έχει σημασία αν τα πέντε δέκα κιλά που πήρες φαίνονται στα μάτια των άλλων. Σημασία έχει πώς νιώθεις εσύ μέσα στο σώμα σου όταν το βλέπεις γυμνό. Αν δε νιώθεις όμορφα είναι λογικό να απουσιάζει και η όποια ερωτική επιθυμία.

Οι τελευταίοι lovers σε απογοήτευσαν
Και ραντεβού βγήκες και ευκαιρίες έδωσες αλλά τον τελευταίο χρόνο αυτά που σου έτυχαν/ επέλεξες ήταν ένας μικρός Τιτανικός. Μπορεί να σώθηκες, να επέζησες αλλά δεν έχεις όρεξη για τίποτα. Ναι, σίγουρα άλλο σχέση κι άλλο σεξ. Αλλά αν σου χτυπήσει δυνατά η απογοήτευση την πόρτα δεν ψάχνεις για τίποτα μετά.

Όταν χρειάζεσαι και λίγο συναίσθημα...
Υπάρχουν αυτοί που κάνουν σεξ για να κάνουν. Απλά, σωματικά και ίσως άκρως ευεργετικά. Και υπάρχουν και οι άλλοι οι τύπου που απέχουν από το σεξ. Άνθρωποι που στην πραγματικότητα δεν είναι ξενέρωτοι, αλλά ψάχνουν μια σπίθα. Αυτή που κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό. Και δεν τους κάνει να περιφέρονται για την άδικη κατάρα την επόμενη μέρα του συμβάντος.

Δε σε γεμίζει τίποτα
Είναι συνήθως η κατηγορία που έχει τη μεγαλύτερη απήχηση. Γιατί εντάξει, δεν κλείστηκες μέσα στο σπίτι, ούτε πηγαίνεις σινεμά, ούτε διώχνεις όποιον έμβιο οργανισμό σε πλησιάζει. Απλά κανείς δε σε ελκύει αυτή τη στιγμή. Κανείς που να τον σκέφτεσαι περισσότερο από ένα δέκα δευτερόλεπτα σε ένα τυπικό σκανάρισμα στο μπαρ.govastileto.gr