MY KTEO

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών «με rapid test» - Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επιστρέφουν από 1η Ιανουαρίου


«Με όρους» θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ, τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. «Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία» είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως σχολίασε ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ, «από δημοσιογραφικές πληροφορίες προκύπτει ότι ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας ότι επιστρέφουν άμεσα οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή με rapid test κάθε εβδομάδα».

Επισημαίνει δε πως «ο μαζικός εμβολιασμός βοήθησε εν πολλοίς στη σημερινή καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Αυτό είναι μήνυμα προς όλους» και τονίζει ότι «η τακτική της ΠΟΕΔΗΝ δικαιώθηκε» και πως «οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή επιστρέφουν».

Ο κ. Γιαννάκος υπογραμμίζει ωστόσο ότι «απομένει πια να ρυθμισθεί η εκκρεμότητα του μισθού που σαφώς δικαιούται ο Υπουργός Υγείας να περιμένει την καθαρογραφή της απόφασης».

Πότε επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
Την ημερομηνία επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (29/11) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, 

Όπως είπε, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους από την 1η Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το ΣτΕ.

«Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση. Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας», σημείωσε ο ίδιος.

ΠΟΕΣ: Άμεση αποκατάσταση των ανεμβολίαστων υγειονομικών στρατιωτικών και αναδρομική καταβολή των παρακρατηθέντων μισθών
Παράλληλα, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών-ΠΟΕΣ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση περίληψης της πρόσφατης απόφασης (υπ' αριθμ. 2332/2022) του Συμβουλίου της Επικρατείας (Γ΄ 7μ.), «σύμφωνα με την οποίαν η παράταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας έως 31/12/2022 κρίθηκε αντισυνταγματικό λόγω έλλειψης επαναξιολόγησης του μέτρου, γεγονός που συμπαρασύρει το απάνθρωπο μέτρο της αναστολής καθηκόντων».

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής «σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, θεωρούμε αυτονόητο ότι το μέτρο της αναστολής καθηκόντων των στρατιωτικών θα αρθεί άμεσα και οι εν λόγω συναδέλφισσες και συνάδελφοι θα επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους. Συναφώς τούτου, θεωρούμε δεδομένο ότι η Πολιτεία θα μεριμνήσει και για την αναδρομική καταβολή των μισθών τους για όλο το διάστημα, νομιμοτόκως», καταλήγει η ανακοινωση.



το iEidiseis.gr