MY KTEO

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας: Στάση εργασίας από τις 11 ως τις 15:00 σήμερα και συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου


Οι υγειονομικοί απορρίπτουν το νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια περίθαλψη - Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους υγειονομικούς σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 1/12 με στάση εργασίας από τις 11 ως τις 15:00 και συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.

Ενημέρωση συναδέλφων και πολιτών για το νέο νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να αποτελειώσει συθέμελα ό,τι Δημόσιο υπήρχε στο Σύστημα Υγείας.

Βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών που δεν θα είναι αποκλειστικά εργαζόμενοι του Δημόσιου Φορέα αλλά θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικά έργο. Πρακτικά τους αναγκάζει να “λιώνουν” απο το πρωί ως το βράδυ στη δουλειά με κίνητρο καλύτερα λεφτά και βλέποντας τους ασθενείς σαν πελατεία.

Με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιούν το “φακελάκι” αφού πλέον ο ασθενής θα βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θα σέρνεται στα ιδιωτικά νοσοκομεία να γιατρευτεί, να εγχειριστεί, να εξεταστεί και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

 Παγιώνουν τα τεράστια κενά και τις ατέλειωτες λίστες αναμονής, καταργούν κάθε έννοια ωραρίου και εργασιακού δικαιώματος. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε!

Ο σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι δήθεν η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η κάλυψη των κενών και η αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Αν ήθελαν πραγματικά την ενίσχυση του ΕΣΥ, θα έπρεπε να κάνουν πράξη αυτά που ζητάμε τόσο καιρό.

Ο σκοπός τους είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του νοσοκομείου με την λογική «κόστους-οφέλους», η περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι και πάλι οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θησαύρισαν ιδίως στην διάρκεια της πανδημίας και δεν κρατιούνται για να αυξήσουν ακόμα παραπάνω τα κέρδη τους.

Τώρα πρέπει να μεγαλώσει ο αγώνας και εδώ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, γιατροί και υγειονομικοί σαν μια γροθιά, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας!

·ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

·ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

·ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

·ΕΚΔΙΩΞΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Το νομοσχέδιο τους το επιστρέφουμε!

Το ΔΣ