MY KTEO

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συγκέντρωση συναυλία διαμαρτυρίας Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Χαλκίδα


Η πετυχημένη Απεργία στις 9 Νοέμβρη και οι μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλη την Εύβοια, έστειλαν ηχηρό το μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Διατράνωσαν την απόφαση των εργαζομένων ότι δεν συμβιβάζονται με τη φτώχεια και την παγωνιά, ότι δεν πρόκειται να πεθάνουν για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ότι το λογαριασμό της ακρίβειας θα τον στείλουν σε αυτούς και στην κυβέρνηση.

Με μεγαλύτερο κουράγιο και ορμή εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά.

Συνεχίζουμε – Έχουμε το δίκιο!

Γιατί η ζωή μας δε μπορεί να στενάζει με επιδόματα και voucher.

Αυτή είναι η λαϊκή απάντηση στην πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και οδηγεί σήμερα 7 στους 10 εργαζόμενους να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας και της κοροϊδίας του «καλαθιού».

Αυτή είναι η μόνη αξιοπρεπής κι ανθρώπινη στάση απέναντι στα κοράκια, στους «Πάτσηδες» αυτού του κόσμου, που αξιοποιούν τους νόμους όλων των κυβερνήσεων για να μπουκάρουν σαν τους κλέφτες μέσα στα σπίτια μας σπάζοντας πόρτες, απαιτώντας να γίνουν δικά τους.

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική δεν υπάρχει ανοχή. Ούτε αναμονή για αυτούς που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Κάθε κυβέρνηση παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την προηγούμενη και τη δυναμώνει. Σωτηρία για το λαό μπορεί να υπάρξει μόνο από τον ίδιο τον λαό.

Απορρίπτουμε τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια, φτώχεια, φορολογική αφαίμαξη σε βάρος του λαού, που θα κληθεί να σφίξει και άλλο το ζωνάρι για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τρελή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων..

 

Η δύναμη βρίσκεται στη συλλογική οργάνωση και στον αγώνα μας!

 

Απαιτούμε: 825€ κατώτερο μισθό - Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού - Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες - Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της συρροής και της μετενέργειας των ΣΣΕ – Επαναφορά των τριετιών.

 

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση και ξεσηκωμό τους συνδικαλιστικούς συλλόγους και τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς, των επιστημόνων, των φοιτητών, των γυναικών. Στις 17 Δεκέμβρη όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:

         Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

         Κατάργηση του ΦΠΑ, γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη, κρέας), ένδυσης κ.ο.κ.

         Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

         Κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες - εφορία. Μείωση των Δημοτικών Τελών και Φόρων για τις λαϊκές οικογένειες, απαλλαγή για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές.

         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

         Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

11πμ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ