MY KTEO

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Πώς θα γλιτώσεις από την μοναξιά τη φετινή Πρωτοχρονιά


Ναι, οι γιορτές. Αυτή η κατάρα. Για μερικούς δεν είναι ότι καλύτερο όλο αυτό το πανηγύρι και μάλλον πως τους κάνει να αισθάνονται περισσότερο μόνοι τους απ’ ότι είναι κάθε μέρα. Εμείς όμως βρήκαμε τον τρόπο να μην αισθάνεσαι τόσο μόνος τις γιορτές και φυσικά σε αυτό θα βοηθήσει και η τεχνολογία.

1. Κατεβάστε μια εφαρμογή βιντεοκλήσεων. Μιλώντας για το βιντεοκλήσεις, προϋπόθεση αλλά και καλή ιδέα είναι να είστε προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι με μία εφαρμογή βιντεοκλήσεων πριν από τις ψηφιακές σας συναντήσεις, ώστε να μην αντιμετωπίζετε καμία δυσκολία της τελευταίας στιγμής, ούτε να μπαίνει ανάμεσα σε εσάς και τους αγαπημένους σας ο ανασταλτικός παράγοντας «βαρεμάρα να φτιάξω καινούριο λογαριασμό στο Zoom, Skype, Microsoft Teams και λοιπές εφαρμογές».

2. Προετοιμάστε τον εξοπλισμό σας. Εάν το περιβάλλον σας τείνει να κάνει θόρυβο που «θολώνει» τον ήχο της βιντεοκλήσης ή ο ανεμιστήρας του laptop σας στροβιλίζεται ασταμάτητα δίπλα στο ενσωματωμένο μικρόφωνο (ευχαριστούμε τους σχεδιαστές φορητών υπολογιστών), παραγγείλετε ακουστικά, μικρόφωνο ή ό,τι άλλο κρίνετε ζωτικής σημασία για την αβίαστη επικοινωνία σας με τους αγαπημένους σας, σε αυτή την φάση των διαδικτυακών συνευρέσεων.

3. Κανονίστε κοινές δραστηριότητες. Προκειμένου να διατηρήσετε τις εθιμοτυπικές εορταστικές συνήθειες με τους αγαπημένους σας ακόμη και σε συνθήκες lockdown, μπορείτε να σχεδιάσετε μερικές δραστηριότητες να κάνετε όλοι μαζί κατά τη διάρκεια της εικονικής συγκέντρωσης. Ρυθμίστε μια ώρα που όλοι μπορεί να συνδεθείτε, ενώ μαγειρεύετε το εορταστικό δείπνο ή τρώτε. Ακόμα καλύτερα: Συμφωνήστε να προσπαθήσετε όλοι μαζί μία νέα συνταγή φέτος.

4. Εναλλακτικά, κάντε παλιομοδίτικες ομαδικές κλήσεις. Εάν οι βίντεο-συνομιλίες δεν είναι δυνατές ή ρεαλιστική επιλογή για ορισμένους φίλους ή μέλη της οικογένειας, επιλέξτε αντ ‘αυτού ένα απλό παλιομοδίτικο τηλεφώνημα. Τα περισσότερα smartphone διαθέτουν έναν τρόπο να πραγματοποιήσουν μια ομαδική κλήση -ή «κλήση συνδιάσκεψης» όπως αναγράφεται στα μενού κάποιων συσκευών- χωρίς να απαιτείται η λήψη κάποιας πρόσθετης εφαρμογής. Η επιλογή αυτή είναι ιδιαίτερα βολική αν θέλετε να καλέσετε περισσότερα τους ενός άτομα και να μιλήσετε όλοι μαζί στην ίδια γραμμή.

5. Στολίστε το σπίτι σας. Μπορεί να νιώθετε ότι είναι μάταιο και σπατάλη ενέργειας να διακοσμήσετε το σπίτι σας, εάν ζείτε μόνοι. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι πράγματα όπως τα νέα φώτα, το χρώμα, η μουσική και η γενική νοσταλγία -όλα αυτά ανήκουν στο κεφάλαιο χριστουγεννιάτικη διακόσμηση- μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν τη διάθεσή σας και να σας κάνουν να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το mic.

Οι γιορτές είναι λίγο αγχωτικές αλλά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε κάθε διάθεση για κοινωνική συναναστροφή και να κλειστούμε στον εαυτό μας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε τις κοινωνικά «απομακρυσμένες» γιορτές σας να είναι λιγότερο ψυχρές και μοναχικές.RatPack.gr