MY KTEO

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Παρέμβαση του Γιώργου Μαρίνου για τα δεδουλευμένα των ρητινοκαλλιεργητών της Β. Εύβοιας


Με επείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ζητά να καταβληθούν σήμερα τα δεδουλευμένα των ρητηνοκαλλιεργητών της Β. Εύβοιας που απασχολούνται στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης.

Ολόκληρη η επιστολή του Γ. Μαρίνου:

«Όπως πληροφορούμαστε, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών στη Β. Εύβοια. Ενώ οι εργαζόμενοι ήταν να πληρωθούν το διάστημα από 10 έως 20 Δεκέμβρη το μισθό για το μήνα Νοέμβρη, μέχρι στιγμής δεν έχουν δει στους λογαριασμούς τους ούτε ένα ευρώ. Σε αυτή τη κατάσταση πρέπει να συνυπολογιστούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των προηγούμενων μηνών εργασίας (Αύγουστος – Σεπτέμβριος – Οκτώβριος) συσσωρεύοντας μεγάλες υποχρεώσεις για τους εργαζόμενους.

Σήμερα, Παρασκευή 30/12 και παρά τις καθυστερήσεις, είναι ακόμα στον αέρα η πληρωμή των εργαζομένων με αποτέλεσμα να περνάνε τις γιορτινές αυτές ημέρες χωρίς χρήματα.

Είναι επιτακτικά αναγκαίο να καταβληθούν σήμερα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων για να μπορέσουν να περάσουν αυτές τις ημέρες με τις οικογένειες τους και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους»!