MY KTEO

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Έρευνα: Οι Αλβανοί θεωρούν του Έλληνες ως το λαό που κάνει τις περισσότερες διακρίσεις σε βάρος τους


Παρόλο που Αλβανοί και Έλληνες είναι γείτονες και η ιστορία τους συνδέεται πολύ, οι Αλβανοί αισθάνονται να λαμβάνουν περισσότερες διακρίσεις από τους Έλληνες.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αλβανία και μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Euronews Αλβανίας, αποκαλύπτει ότι οι Αλβανοί θεωρούν τους Έλληνες ως το λαό που κάνει τις περισσότερες διακρίσεις εναντίον τους.

Παρόλο που Αλβανοί και Έλληνες είναι γείτονες και η ιστορία τους συνδέεται πολύ, οι Αλβανοί αισθάνονται να λαμβάνουν περισσότερες διακρίσεις από τους Έλληνες. Ερωτηθέντες οι Αλβανοί από το Βαρόμετρο του Euronews Αλβανίας, ποιο από τα ευρωπαϊκά έθνη είναι πιο μεροληπτικά απέναντι στους Αλβανούς μετανάστες, το 66,5% απάντησε ότι είναι οι Έλληνες.

Με σημαντική διαφορά από τους Έλληνες στη λίστα ακολουθούν οι Άγγλοι με 13,3%, οι Γάλλοι με 7,3%, οι Γερμανοί με 4%, οι Ιταλοί με 3,5%, οι Ολλανδοί με 1,3%, οι Σκανδιναβοί με 1,2%, οι Αυστριακοί με 1,1%., οι Ελβετοί 0,8%, οι Βέλγοι 0,6% και οι Ισπανοί 0,5%.

Στο μεταξύ, όταν ρωτήθηκαν ποια είναι τα πιο φιλόξενα έθνη προς τους Αλβανούς, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Ιταλοί με 38,7%, ακολουθούν οι Γερμανοί με 33,6%, οι Έλληνες με 8,4%, οι Άγγλοι με 5,1%, οι Ελβετοί 1,7 %, οι Γάλλοι με 1,4%, οι Βέλγοι και οι Ισπανοί με 0,6%, οι Ολλανδοί 0,5% και οι Σκανδιναβοί 0,4% σύμφωνα πάντα με το Euronews Αλβανίας.

Το παράδοξο στην έρευνα είναι ότι παρόλο που το 66,5% των Αλβανών πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι ο λαός με τις περισσότερες διακρίσεις έναντι των Αλβανών, την ίδια στιγμή πιστεύουν ότι είναι και ο λαός με τον οποίο μοιάζουν περισσότερο.

Σε ερώτηση από το Βαρόμετρο του Euronews Αλβανίας, ποιος είναι ο λαός με τον οποίο μοιάζουν περισσότερο οι Αλβανοί, το 45,4% των Αλβανών απάντησε ότι είναι οι Έλληνες.

Ακολουθούν οι Ιταλοί με 34,9%, που όσον αφορά τις διακρίσεις, σε αντίθεση με τους Έλληνες, καταλαμβάνουν μόλις το 3,5%.

Στη λίστα των λαών με τους οποίους οι Αλβανοί πιστεύουν ότι έχουν ομοιότητες ακολουθούν οι Γερμανοί με 9,6%, οι Αυστριακοί με 2,9%, οι Ισπανοί με 2,2%, οι Άγγλοι με 1,8%, οι Ελβετοί με 0,9%, οι Βέλγοι με 0,8% και οι Ολλανδοί και οι Σκανδιναβοί με 0,2%.



iEidiseis.gr