MY KTEO

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Δεν θα δοθούν τελικά επιχορηγήσεις στις ομάδες – Δεν έλειψαν οι αντιδράσεις


Αυτό ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων την Τρίτη το απόγευμα, ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς. Υποσχέθηκε ότι το 2023 θα είναι διπλή η επιχορήγηση, αλλά οι αντιδράσεις από τους παράγοντες των ομάδες της περιοχής δεν έλειψαν. 


Όπως του δημοτικού συμβούλου και προέδρου ΑΠΟ Καστέλλας Αλέξανδρου Θεοδοσίου ο οποίος μέσω social media ενημέρωσε τους προέδρους των ομάδων της περιοχής:

«Αγαπητοί φίλοι Πρόεδροι των ομάδων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων , Ηρακλή Ψαχνών, Α.Ο Μακρυκάπας, ΑΠΣ Σταυρού, Παντριαδικού, ΑΕ Καθενών, ΠΑΟ Πολιτικών, ΑΟ. Πισσώνα, ΑΕ Κοντοδεσποτίου, ΑΟ Μεσοποταμίας, Α.Ο. Πάλιουρα, ΑΣ  Μεσσαπίων ο Μεσσαπος, Ακαδημία Ψαχνών,  ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος που συμμετείχα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Δεκεμβρίου 2022, σας ενημερώνω ότι όπως ανακοίνωσε στο σώμα  ο Δήμαρχος κ. Γ. Ψαθας,  δεν θα χορηγηθεί η επιχορήγηση από την Δημοτική Αρχή, που προβλέπεται στον εγκεκριμένο Προϋπολογισμό του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων για το έτος 2022 προς τα παραπάνω αναφερόμενα σωματεία. Ως αιτιολογία αναφέρθηκε η καθυστερημένη δήθεν υποβολής των αιτήσεων από τα σωματεία αλλά και τις προτεινόμενες ημερομηνίες σε κάθε αίτηση διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων που φαίνεται να προηγούνται ημερολογιακά από τυχόν έγκριση (μετά από σύγκληση) του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επειδή προσωπικά  έχω ενημερώσει τον κύριο Δήμαρχο από το καλοκαίρι του 2022, όπως έγινε και το 2021, για να προλάβουμε τις ημερομηνίες (αλλά με αγνόησε), επειδή συγκεντρωθήκαμε οι εκπρόσωποι των σωματείων το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2022, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και πήραμε την υπόσχεση από τον Δήμαρχο ότι εφόσον επισπεύσουμε τις ενέργειες μας (γεγονός που κάναμε) θα χρηματοδοτηθούμε μάλιστα προτάθηκα από όλους τους εκπροσώπους και ανέλαβα να συντονίσω τα σωματεία ως προς τις ενέργειες, τελικά  αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε βούληση να λάβουμε την επιχορήγηση για το 2022’

Τέλος ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι του χρόνου;;;;; θα πάρουμε διπλή επιχορήγηση .

Εγώ ο Πρόεδρος του ΑΠΟ Καστέλλας, ως άτυπος συντονιστής του αιτήματος για επίσπευση της επιχορήγησης, προσωπικά ζήτω συγγνώμη από τα σωματεία στο μερίδιο που μου αναλογεί για την αισιοδοξία που καλλιέργησα ως προς την επίτευξη του σκοπού ,  δυστυχώς όμως παραπλανήθηκα .

Ειλικρινά Λυπάμαι.

Αλέξανδρος Θεοδοσίου

Ναύαρχος (ε.α.) ΠΝ ,

Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Διρφύων Μεσσαπίων

Πρόεδρος ΑΠΟ Καστέλλας.