MY KTEO

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Διπλός σεισμός στην Εύβοια: Ποια η εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου


Μετασεισμούς χαρακτήρισε τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν στην Εύβοια, μέσα σε ένα τέταρτο, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου (03/12), ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μετά τον διπλό σεισμό στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, μετά τους δύο σεισμούς, ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, έγραψε σε διαδικτυακή ανάρτησή του πως πρόκειται για μετασεισμούς.

Αναλυτικά, ο ίδιος σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Νότια Εύβοια, σεισμός 3,9 στις 12:51, αισθητός και στην Αττική. Λίγο νωρίτερα, πάλι 3,9 στις 12:35. Μετασεισμοί».

Ο διπλός σεισμός στην Εύβοια

Διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου σημειώθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου (03/12), στην περιοχή της Εύβοιας, το οποίο έγινε αισθητό και στην Αττική, λίγες ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο πρώτος σεισμός έγινε στις 12:35 μ.μ., με μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο να εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας. Ακόμα, η εν λόγω σεισμική δόνηση χαρακτηρίζεται ως επιφανειακή αφού το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε μόλις 9,7 χιλιόμετρα.


Δεκαέξι λεπτά αργότερα, έγινε ακόμα ένας σεισμός στην ίδια περιοχή, με το ίδιο μέγεθος (3,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ), σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Έτσι, ο σεισμός που καταγράφηκε στις 12:51 μ.μ., είχε επίκεντρο 9 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας και εστιακό βάθος – πάλι – τα 9,5 χιλιόμετρα.



iEidiseis.gr