MY KTEO

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Υλοποίηση 1ης Ροής Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδας υλοποίησε την 1η ροή μαθησιακής κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1 του σχεδίου με κωδικό αριθμό: 2022-1-EL01-KA121-VET-000062079 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Μεταξύ 7 και 22 Δεκεμβρίου 2022, 14 μαθητές/ριες των ειδικοτήτων Αισθητικής Τέχνης και Βοηθός Φυσικοθεραπευτή του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας Ευεξίας, μαζί με 4 συνοδούς εκπαιδευτικούς, βίωσαν μια μοναδική επιμορφωτική και πολιτιστική εμπειρία κατά τη διάρκεια της δεκατετραήμερης παραμονής τους στη πρωτεύουσα της Καταλονίας.










Το πρόγραμμα με τίτλο: «Εφαρμογή Εναλλακτικών Θεραπειών σε Σύγχρονες Μονάδες Υγείας και Ευεξίας», σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το φορέα υποδοχής MOVEU PROFESSIONAL SERVICES S.L., με στόχο την εξειδίκευση των συμμετεχόντων στις βασικές αρχές και τα οφέλη της υδροθεραπείας σε διάφορες ασθένειες. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν σε σύγχρονα κέντρα υδροθεραπείας, οι μαθητές/ριες ήρθαν σε επαφή και συνεργάστηκαν με επαγγελματίες του χώρου αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες στις μεθόδους διαχείρισης των μονάδων υδροθεραπείας.

Ειδικότερα είχαν την ευκαιρία, να κάνουν πρακτική άσκηση μαζί με τους Ισπανούς σπουδαστές της ειδικότητας νοσηλευτών-διασωστών του Επαγγελματικού Ισπανικού σχολείου LaGuineta, και να γνωρίσουν τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται σε θερμά ιαματικά λουτρά κατά την επίσκεψη τους στα spa TermesVictoria και Balneario de Caldes.

Παράλληλα οι μαθητές/ριες συμμετείχαν στις ακόλουθες πολιτιστικές επισκέψεις στην πόλη της Βαρκελώνης, τα έξοδα των οποίων καλύφθηκαν πλήρως από την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

           στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τη μεγαλοπρεπή ρωμαιοκαθολική εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (LaSagradaFamilia)

           στα εμβληματικά κτήρια του διάσημου αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί (Αntoni Gaudi), Κάζα Μπατλό (Casa Batllo) και Κάζα Μιλά (Casa Mila)

           στην Γοτθική Συνοικία και τα πάρκα Γκιουέλ (Park Guell) και Σιουταντέλα (Parcdela Ciutadella).

           στα Mουσεία: Φυσικής Ιστορίας (Museo de la Ciencia CosmoCaixa), Αρχαιολογικό (Catalan Museum of Archaeology), Ολυμπιακό & Αθλητικό (Joan Antoni Samaranch Olympic and Sport Museum), Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλονίας (Museu Nacional d' Art de Catalunya) και το υπαίθριο αρχιτεκτονικό μουσείο Poble Espanyol.

           στο Ενυδρείο της Βαρκελώνης, που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες συλλογές θαλάσσιας ζωής της Ευρώπης και το μοναδικό Oceanarium σε ολόκληρη την ήπειρο.

           στην εντυπωσιακή πόλη Τζιρόνα και το μαγευτικό μεσαιωνικό χωριό Μπεσαλού, όπου πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή.

 

Η συμμετοχή στο  πρόγραμμα είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση και βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών τόσο στην Αγγλική όσο και Ισπανική γλώσσα καθώς και ανάπτυξη νοοτροπίας διεθνοποίησης κατανοώντας τη σημασία της πολυγλωσσίας.

Η μαθητική ροή κινητικότητας εντάσσεται στο πρώτο διαπιστευμένο σχέδιο που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας και έχει τίτλο: «Learners' acquisition of specialized knowledge focusing on digital skills and educators' professional development through the use of innovative technology-based teaching tools».

 

Παιδαγωγική Ομάδα

Υπεύθυνος Συντονισμού: Γεώργιος Κεσελόπουλος - Πληροφορικής

Μαρίνα-Ιωάννα Ζάννε – Αισθητικής Τέχνης

Ασπασία Γιαννούλη - Αισθητικής Τέχνης

Χριστίνα Τοκατλίδου – Φυσικοθεραπείας

Ιωάννης Πασλής - Φυσικοθεραπείας

 

Η Διευθύντρια

Αθηνά Γρηγορούδη