MY KTEO

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Έκοψε την πίτα του το Παράρτημα Χαλκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Η καταπολέμηση των ανισοτήτων ο στόχος για το 2023 (φωτο)

 


Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελου Φιλόπουλου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης η εκδήλωση του Παραρτήματος Χαλκίδας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτας. 

Στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος του Παραρτήματος Χαλκίδας Δημήτρης Αναγνώστου, εκτός από τις καθιερωμένες ευχές, αναφέρθηκε και στον στόχο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για το 2023. «Ο στόχος μας θα εξακολουθήσει να είναι η εντατικοποίηση των προληπτικών ελέγχων και εξετάσεων, ώστε η διάγνωση μιας πιθανής κακοήθειας να γίνει όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα» είπε ο κ. Αναγνώστου και κάλεσε στο βήμα τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος χαρακτήρισε «μάστιγα» τον καρκίνο και εξήρε το έργο της ιατρικής επιστήμης χαρακτηρίζοντάς την «θεόσδοτο δώρο» και «μεγάλη ευλογία». Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης ευλόγησε την πίτα και ακολούθησαν τα κάλαντα από τον ερμηνευτή της εκκλησιαστικής μουσικής και του λυρικού θεάτρου Μιχάλη Ευριπίδη.

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελου Φιλόπουλου, ο οποίος στην ομιλία του που ακολούθησε για την φετινή εκστρατεία της Εταιρίας, που θα στηριχθεί στο σύνθημα: «Καταπολέμηση της ανισότητας». Και εξήγησε: «Εάν ζείτε σε ένα χωριό της Εύβοιας δεν έχετε καθόλου τις ίδιες πιθανότητες για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία απ’ ότι αυτός που μένει στους Αμπελόκηπους ή στο Κολωνάκι. Αυτές οι ανισότητες στη χώρας μας, όπως οι γεωγραφικές και η φτώχεια, πρέπει να καταπολεμηθούν» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φιλόπουλος και υπογράμμισε ότι σε αυτόν των αγώνα θα ριχτεί και φέτος με όλες της τις δυνάμεις η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Το φλουρί κέρδισε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μαρία Κωτσή, η οποία και παρέλαβε το δώρο της χαμογελαστή και με την ευχή το 2023 να φέρει υγεία σε όλους. Ενώ το φλουρί της πίτας του Δ.Σ. του Παραρτήματος Χαλκίδας κέρδισε η αντιπρόεδρος Δήμητρα Παναγιωτοπούλου.

Εδώ να σημειωθεί ότι το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Χαλκιδέων Δήμητρα Σακελλαράκη και Καρύστου Αλκιβιάδης Βόσσος, ο αντιδήμαρχος Ληλαντίων Δημήτρης Σέρρας, οι πρόεδροι της ΔΕΥΑΧ Τασούλα Μακαρώνα-Ψυχογυιού, του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη και του ΔΟΠΠΑΧ Κατερίνα Μεγάλου, οι πρώην βουλευτές Εύβοιας Άγγελος Πνευματικός και Κώστας Μαρκόπουλος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας Κωνσταντίνα Καρλή, καθώς και αυτοδιοικητικοί, γιατροί και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων του Νομού.