MY KTEO

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Γιώργος Μαρίνος κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας: Από τη μομφή του ΚΚΕ δεν εξαιρείται καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα που στηρίζει το σάπιο σύστημα


Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να δώσει τη μάχη δείχνοντας μηδενική ανοχή στο βρώμικο δόγμα «κανείς δεν εξαιρείται των παρακολουθήσεων», τόνισε ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας.

Τα στοιχεία της ΑΔΑΕ είναι πολύ σοβαρά, είπε, ζητώντας παράλληλα την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση του Χρ. Ράμμου. Παράλληλα επισήμανε τις πολύ μεγάλες ευθύνες που έχουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Γ. Μαρίνος ξεκαθάρισε ότι η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι δεδομένη και διαρκής και αφορά τόσο το σκάνδαλο των υποκλοπών, όσο και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός και αυτή εκφράζεται στον αγώνα και τη Βουλή.

Ακόμα, κατήγγειλε το σκοτεινό νομοθετικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων που συνδιαμορφώθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι από τη μομφή του ΚΚΕ δεν εξαιρείται καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα που στηρίζει το σάπιο σύστημα.

Κάλεσε τον λαό να μην εγκλωβιστεί στην παραπλανητική κοκορομαχία που έχουν στήσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψουν τη συνενοχή τους για την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι το 2022, τη συνενοχή τους για τις παρακολουθήσεις, που ξεπερνούν τις 100.000, την ψήφιση κανονισμών της ΕΕ για τη δημιουργία γιγάντιου μηχανισμού φακελώματος στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της έννοιας-λάστιχο της εθνικής ασφάλειας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψαν τη συζήτηση σε μονοθεματική για να καλύψουν τις ευθύνες για τα βάσανα που έχει προκαλέσει η πολιτική του στον λαό. «Επιδιώκετε να περάσει στα μαλακά η στρατηγική σύμπλευση για την προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, στην εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας, στους πλειστηριασμούς χιλιάδων σπιτιών, στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τον νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση.

Την ίδια ώρα, ο Γ. Μαρίνος θύμισε ότι από κοινού απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για κατάργηση ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Κάλεσε, κλείνοντας, τον λαό να καταδικάσει μαχητικά την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, καθώς μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής με πιο δυνατό ΚΚΕ.