MY KTEO

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Στην μεγάλη σύσκεψη για τη συνέχιση του αγώνα στη ΛΑΡΚΟ παραβρέθηκαν ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε περιφέρεια και δήμους

Δεκάδες εργαζόμενοι από τη Στερεά Ελλάδα, την Αττική και άλλες περιοχές βρέθηκαν χθες στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα ανταμώνοντας με τους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ στον αγώνα που δίνουν για τις θέσεις εργασίας και τα σπίτια τους.


Στο χώρο βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και στην οποία συμμετείχαν επίσης τα μέλη του ΠΓ, Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Παρασκευάς και Γιάννης Πρωτούλης και από την ΚΕ οι Κώστας Μπασδέκης και Βάλσαμος Συρίγος.

Επίσης εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών,  Σωματείων Συνταξιουχικών οργανώσεων, περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ακόμη παραβρίσκονται βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25, ο δήμαρχος Λοκρών και αντιπροσωπεία του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Στην μεγάλη συγκέντρωση για τη συνέχιση του αγώνα στη ΛΑΡΚΟ παραβρέθηκαν ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε περιφέρεια και δήμους.


Το δελτίο Τύπου που εξεδόθη από την Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας ΚΚΕ είναι το ακόλουθο:

Πλατιά σύσκεψη συνδικάτων και φορέων  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  15/1 στις 10 πμ στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με πρωτοβουλία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των σωματείων της, προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στην οργάνωση του αγώνα τους.

Στη μεγάλη σύσκεψη  παραβρέθηκαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση, η Γρανέττα Τσιβίκα και η Χριστίνα Αβραμίδου, μέλη της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και δημοτικοί σύμβουλοι στους Δήμους Χαλκίδας και Διρφύων Μεσσαπίων αντίστοιχα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, εξέφρασε την υποστήριξη της στο δίκαιο ηρωικό αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που έχει γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης όλης της χώρας.

Λίγες μέρες πριν, ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκούν με την αγώνα τους οι εργαζόμενοι, είχε ανακοινωθεί η απόφαση που προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων υπουργείων, υπηρεσιακών παραγόντων και της ειδικής διαχείρισης, για παράταση των συμβάσεων εργασίας τους ως την 31η Μαΐου, με παράλληλη εξασφάλιση χρηματοδότησης της μισθοδοσίας τους καθώς και την επικείμενη ανακήρυξη επενδυτή στο διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους έδωσαν ηχηρή απάντηση ότι δεν παρασύρονται από τους ελιγμούς της κυβέρνησης και τα προεκλογικά τους τερτίπια  και δήλωσαν ότι παραμένουν ενωμένοι και ακλόνητοι στον ήδη τρίχρονο ηρωικό αγώνα τους  για να κρατήσουν ανοιχτή τη ΛΑΡΚΟ, να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, τα σπίτια τους, τα δικαιώματα και τις απολαβές των μόχθων τους.