MY KTEO

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Αυτά που δεν πρέπει να της πεις μετά το σεξ


Τι και αν φτάσατε στο κρεβάτι; Τι και αν περάσατε υπέροχα μαζί; Ποτέ δεν είναι αργά για γκάφες. Όπως, το να πεις πράγματα που δεν θα έπρεπε να ξεστομίσεις ποτέ. Γιατί η αλήθεια είναι πως μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Ή να μην λες απολύτως τίποτα.

Αν πάλι δεν μπορείς να χαλιναγωγήσεις την φλυαρία σου, φρόντισε τουλάχιστον να μην αναφέρεις κάτι από τα παρακάτω.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω πόσο ωραία ήταν»
Ξέρουμε τι θες να πεις: Ότι ήταν ακόμα καλύτερο από το όσο καλό περίμενες να είναι. Έλα όμως που αυτό που μετράει, είναι ό,τι ακούγεται και όχι ό,τι έχεις μέσα στο κεφάλι σου. Και με την εν λόγω ατάκα, είναι σαν να της δηλώνεις ότι περίμενες να μην περάσεις καθόλου καλά και το αποτέλεσμα, ήταν απλά μια ευχάριστη έκπληξη. Όσο και αν θες να το βαφτίσεις κομπλιμέντο, δύσκολα λες ότι είναι.

«Κάτσε, δηλαδή θες να μείνω εδώ το βράδυ;»
Να κάτι που δεν ρωτάς ποτέ. Μόνο αν είσαι 18 χρονών και είναι η πρώτη σου φορά με γυναίκα. Γιατί κάποια πράγματα απλά συμβαίνουν. Αν θέλεις να κάτσεις και να ξεραθείς δίπλα της, απλά κάτσε. Αν υπάρχει θέμα με την παραμονή σου στο σπίτι της, πίστεψε μας, δεν θα διστάσει καθόλου να στο πει. Αν πάλι δεν νιώθεις έτοιμος να μοιραστείς τον ύπνο σου μαζί της, απλά πες της ότι θα ήθελες να μείνεις μια άλλη μέρα. Από την ειλικρίνεια δεν έχασε κανείς. Και που ξέρεις, ίσως σου πει από μόνη της «ναι, μάλλον πρέπει να φύγεις». Που σημαίνει πως κάτι έκανες λάθος.

«Ευχαριστώ»
Εντάξει, είναι ωραίο να έχεις τρόπους. Δείχνεις ότι έχεις ένα επίπεδο, μια παιδεία. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, δεν σου άνοιξε κανείς την πόρτα για να περάσεις. Δεν σου σέρβιρε καφέ. Ούτε κράτησε το ασανσέρ για να μπεις. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ευχαρίστησε, σ' αυτή όχι. Σιγά, τι σου 'κανε; χάρη; Πόση ανασφάλεια και χαμηλή αυτοπεποίθηση πια; Μερικές φορές δεν πρέπει να λες απολύτως τίποτα. Κανόνισε να της σφίξεις και το χέρι...

«Ήμουν καλός;»
Δεν έχει σημασία αν είσαι καλός, κακός, μέτριος, αδιάφορος. Σημασία έχει ότι κάποια πράγματα -ακόμη και αν ισχύουν- δεν τα παραδέχεσαι ποτέ. Καλά και κακά. Επίσης η αλήθεια είναι πως όλοι μέσα μας ξέρουμε αν ήμαστε καλοί ή όχι. Πόσο σημασία δώσαμε στην ίδια για να τελειώσει ή πόσο «με τα μούτρα» πέσαμε στο ψητό. Οπότε κάποια πράγματα απλώς περισσεύουν να τεθούν προς συζήτηση. Ειδικά οι ατάκες που ακολουθούν -π.χ.: «τελείωσες;», «όλα καλά;»- είναι ότι χειρότερο μπορεί να πει άντρας σε γυναίκα μετά το σεξ. Το μυστικό είναι ένα: δείχνεις ότι έχεις την αυτοπεποίθηση του καλού, ακόμη και αν δεν είσαι. Τέλος.

«Έχω και πολλές δουλειές αύριο»
Ας το κάνουμε εικόνα όλοι μαζί. Έχετε μόλις τελειώσει – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κάθεστε αγκαλιά στο κρεβάτι. Και το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, είναι να της πεις για τις τράπεζες που πρέπει να επισκεφθείς, αφού αφήσεις το αμάξι για πλύσιμο και κάνεις και πρωινή φασίνα. Μην αναρωτηθείς γιατί δεν σε ξαναπήρε τηλέφωνο.

«Βασικά φωνάζεις πάρα πολύ»
Γιατί θες να προκαλέσεις προβλήματα; Άσε το κορίτσι να εκφραστεί ελεύθερο. Εκτός και αν φοβάσαι μήπως σε πιάσουν στο δούλεμα οι γείτονες την επόμενη μέρα. Εκτός του ότι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να της πεις με ποιο τρόπο θα δηλώσει τα συναισθήματά της, μήπως πρέπει να έχεις και στο μυαλό σου ότι οι φωνές είναι μια απόδειξη πως περνάει καλά; Αν ανησυχείς τόσο πολύ για το τι θα πουν οι άλλοι, βάλε ηχομόνωση. Ή μην κάνεις σεξ. Γενικά.Askmen.gr