MY KTEO

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Πολτοποιήθηκαν και απανθρακώθηκαν οι επιβάτες στα Τέμπη - Η μαρτυρία ιατροδικαστή, 44 οι νεκροί


Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες από την Ρουμπίνη Λεοντάρη, για την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, η οποία σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» περιέγραψε όσα έζησε στο Νοσοκομείο της Λάρισας.

Όπως ανέφερε οι νεκροί έχουν φτάσει τους 44 (η πυροσβεστική μιλά για 42), ενώ οι αγνοούμενοι είναι 10. Ωστόσο όπως συμπλήρωσε κάποιες από τις σορούς ήταν απανθρακωμένες και κάποιες άλλες πολτοποιημένες. «Είναι πολύ δύσκολες εικόνες. Υπήρχαν κάποιοι καμμένοι και κάποιοι που δεν ήταν» είπε με νόημα.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι και οι τραυματίες που δίνουν τη δική τους μάχη στα νοσοκομεία, με έξι νέους ανθρώπους ηλικίας 20-25 ετών να βρίσκονται σε ΜΕΘ. Ακόμα, πάνω από 50 τραυματίες νοσηλεύονται και δέχονται φροντίδα, οι οποίοι φαίνονται να πηγαίνουν καλά στην υγεία τους.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος, Βαγγέλης Μητρούσιας, συνομιλώντας με τον διασώστη, Νίκο Ζηγούρη, υπάρχουν ακόμη σημεία της αμαξοστοιχίας που θα πρέπει να ερευνηθούν, καθώς υπάρχουν βαγόνια τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί καθόλου και όπου ίσως να βρεθούν ενδεχομένως και άλλοι άνθρωποι. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη (2/3).

Όσα είπαν ο μηχανοδηγός και ο σταθμάρχης
Την ίδια στιγμή συγκλονίζει ο διάλογος μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού. Όπως αποκαλύφθηκε η συνομιλία ήταν σύντομη και αποδείχθηκε μοιραία.

Ο διάλογος
Μηχανοδηγός: Λάρισα ακούει;
Σταθμάρχης: Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.
Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;
Σταθμάρχης: Φεύγεις, φεύγεις.
Μηχανοδηγός: Έγινε, καλό βράδυ.
Σταθμάρχης: Καλή συνέχεια.




iEidiseis.gr