MY KTEO

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

57 κεριά για τους 57 νεκρούς των Τεμπών άναψαν οι μαθητές του Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων στην παραλία της Χαλκίδας


Το ντόμινο εκδηλώσεων από μαθητές για τα Τέμπη συνεχίζεται και στη Χαλκίδα. Το βράδυ της Δευτέρας οι μαθητές που απαρτίζουν το Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων συγκεντρώθηκαν στο Στρογγυλό στην παραλία της Χαλκίδας και άναψαν κεράκια στην μνήμη των 57 νεκρών των δυο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκα στα Τέμπη.

57 οι νεκροί, 57 ήταν και τα κεριά που χρησιμοποίησαν τα παιδιά του Συμβουλίου Εφήβων για να δημιουργήσουν τη λέξη «Τέμπη» και το σύμβολο του πένθους. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων με τη θλίψη να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Το «παρών» στην σιωπηρή αυτή δράση των Εφήβων έδωσαν η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς Νίκος Παπαγεωργόπουλος. «Είναι παρά πολύ συγκινητική η πρωτοβουλία σας. Σε τέτοιες στιγμές δεν χρειάζονται πολλά. Αρκεί ένα μήνυμα συμπαράστασης και συμπόνιας. Περισσότερο όμως χρειάζεται ένα μήνυμα επαγρύπνησης ότι είμαστε εδώ» είπε μεταξύ άλλων η δήμαρχος απευθυνόμενη στα παιδιά του Συμβουλίου Εφήβων και τόνισε ότι τέτοιες κινήσεις βοηθούν στην αποτροπή επανάληψης παρόμοιων τραγικών γεγονότων στο μέλλον.

Αυτό εξάλλου είναι και το ζητούμενο της νέας γενιάς που έχει βγει στον δρόμο με τον έναν ή άλλο τρόπο σε όλη τη χώρα. Εκτός από την τιμωρία των υπευθύνων, επιδιώκουν παρόμοια περιστατικά να μην ξανασυμβούν στο μέλλον, όπως είπε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων Γιώργος Μπουραντάς.