MY KTEO

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Ευχαριστήριο του Γιώργου Σαράπη και της Δέσποινας Ρέτσα για το τεράστιο ενδιαφέρον των συμπολιτών τους, για το γιό τους - Πως σώθηκε ο Αντώνης


 Ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Ερέτριας και π. δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαράπης και η σύζυγός του Δέσποινα Ρέτσα, απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για το τεράστιο ενδιαφέρον των συμπολιτών τους για τον γιό τους Αντώνη, που βρισκόταν στο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη.

 "Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους για το ενδιαφέρον σας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον οδηγό του λεωφορείου που μετέφερε τα παιδιά μας στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά το ατύχημα.

Στέλνουμε σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων αυτής της μεγάλης τραγωδίας μήνυμα συμπαράστασης και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση σε όλους όσους τραυματίστηκαν σωματικά και ψυχικά από αυτή την τεράστια τραγωδία".

 Καρέ καρέ το συμβάν, όπως το έζησε ο Αντώνης από το 3ο βαγόνι που τουμπάρισε...

«Δεν περιγράφεται το βίωμα του Αντώνη μας, αλλά και όλων όσων επέζησαν από τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Αυτά που μας είπε το παιδί μας δεν περιγράφονται με λόγια…» μας είπε ο Γιώργος Σαράπης και συνέχισε:

«Τα παιδιά μας έζησαν έναν εφιάλτη! Η θέση του Αντώνη ήταν στο τρίτο βαγόνι και καθόταν μαζί με άλλους πέντε φοιτητές. Με τη σφοδρότητα που έγινε η σύγκρουση το βαγόνι τους αναποδογύρισε…

 

Ο ήχος ήταν εκκωφαντικός από την έκρηξη στο πρώτο βαγόνι, εκεί που υπήρχαν δυστυχώς και τα περισσότερα θύματα...

 

Στον πανικό τους σκέφτηκαν να σπάσουν τα τζάμια για να βγουν έξω. Αναζήτησαν κάτι, ένα εργαλείο θραύσης κρυστάλλων, αλλά ήταν αδύνατο να το βρουν

 

Άρχισαν να χτυπούν με δύναμη το τζάμι. Ο Αντώνης, το χτυπούσε με τον αγκώνα του και με τα χέρια του μαζί με τα άλλα δύο αγόρια και έτσι κατάφεραν τελικά να το σπάσουν.

 

Τα παιδιά βγήκαν από το δεύτερο σπασμένο τζάμι του τρίτου βαγονιού που έχει αναποδογυρίσει.

 

Δεν έβλεπαν μέσα στο σκοτάδι τι υπήρχε στο έδαφος, που θα έπεφταν. Έριξαν τις βαλίτσες τους για προστασία και έπεσαν πάνω σ’ αυτές, πηδώντας από το παράθυρο.

 

Κατάφεραν να βγουν και οι έξι… τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια, είχαν σωθεί!

 

Με τραύματα από τα τζάμια και αίματα… προσπάθησαν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο και κατάφεραν να ανέβουν μέχρι την παλαιά οδό.

 

Ο Αντώνης ήταν μέσα στα πρώτα 30-40 άτομα που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τα βαγόνια πριν φτάσει η βοήθεια.

 

Ανεβαίνοντας στην παλαιά εθνική οδό, μόλις είχε φτάσει στο σημείο ένα πυροσβεστικό όχημα επιφυλακής.

 

Για καλή τους τύχη περνούσε ένα λεωφορείο και ο οδηγός αμέσως σταμάτησε και τους επιβίβασε όλους, οι περισσότεροι μέσα στα αίματα και τους μετέφερε αμέσως στη Θεσσαλονίκη στο Νοσοκομείο Γεννηματά.

 

Τον οδηγό αυτόν δεν τον γνωρίζω, όμως τον ευχαριστώ από καρδιάς γιατί συμπεριφέρθηκε ανθρώπινα και βοήθησε όλους αυτούς τους ανθρώπους, απαλύνοντας την αγωνία τους! Ο Θεός τον έστειλε, να είναι καλά!

 

Ζήσαμε όλη η οικογένεια μια τρομερή αγωνία και συμπάσχουμε και συμπονούμε όλους τους συγγενείς και οικείους των τραγικών θυμάτων αυτού του δυστυχήματος. Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά σε όλους τους τραυματίες και ο Θεός να δίνει δύναμη σε όσους αναζητούν ακόμη τους δικούς τους ανθρώπους!»

ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (typoseretrias.blogspot.com)