MY KTEO

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ελεονώρα Μελέτη: Η απάντησή της στην έκρηξη του Γιώργου Λιάγκα – «Ο Γρηγόρης λέει ότι θέλει να κάνει πρωινό»


Ο Ελεονώρα Μελέτη, ο Θανάσης Πάτρας και ο Κώστας Τσουρός απάντησαν σήμερα στα βέλη του Γιώργου Λιάγκα για τις ευχές τους στον Γρηγόρη Ανταούτογλου να κάνει πρωινό.
    
Γράφει ο Άρης Σταυρίδης

Ο Γιώργος Λιάγκας δεν διακρίνεται για την ψυχραιμία του on air. Οι εκρήξεις του έχουν αφήσει εποχή και έχουν διχάσει το τηλεοπτικό κοινό. Όμως, η έκρηξή του μπροστά στον φακό χθες, Πέμπτη 16 Μαρτίου, εξέπληξε τους πάντες με την έντασή της.

Γιατί βγήκε από τα ρούχα του ο Γιώργος Λιάγκας
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τον Γιώργο Λιάγκα είναι γνωστό ότι δεν διατηρούν τις καλύτερες των σχέσεων. Ενδεικτικό της «ψύχρας» στις σχέσεις του είναι ότι δεν έχουν ανταλλάξει τα τελευταία χρόνια ούτε μία επίσκεψη ο ένας στην εκπομπή του άλλου, παρότι βρίσκονται κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου λοιπόν, απαντώντας πριν από αρκετές εβδομάδες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να επιστρέψει στην πρωινή ζώνη, με στόχο να κάνει μια αμιγώς ψυχαγωγική εκπομπή, στον αντίποδα δηλαδή του «Πρωινού» του Γιώργου Λιάγκα.

Το θέμα πήρε, όπως ήταν αναμενόμενο, έκταση και από τότε κυκλοφορούν σενάρια για το πως ο Γρηγόρης θα προωθηθεί στην πρωινή ζώνη και τι θα γίνει με τον σημερινό παρουσιαστή του «Πρωινού».

Εκεί πάτησαν και οι συντελεστές του «Mega Καλημέρα» οι οποίοι θέλησαν να κάνουν μια «αθώα» πλακίτσα στον Γρηγόρη και του πήγαν γλυκά που στη συσκευασία αναγράφονταν ευκρινώς «Πρωινό με τον Γρηγόρη».

Τι ήταν να δει τα σχετικά πλάνα ο Γιώργος Λιάγκας; Έγινε έξαλλος και τα «έχωσε» για τα καλά στην εκπομπή του Mega.

«Αρκετά έχει κρατήσει η πλάκα και να την κόψουμε κάποια στιγμή. Γιατί πλάκα, πλάκα, πλάκα, ξεφεύγει. Αυτή η εκπομπή που βλέπετε, όπως τη βλέπετε, σας αρέσει, δεν σας αρέσει, αυτή η εκπομπή του χρόνου θα είναι στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1. Αυτή η εκπομπή» ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος ο παρουσιαστής, την ώρα που οι συνεργάτες του τον κοιτούσαν μαγκωμένοι.

Και συνέχισε. «Με αλλαγές μικρές ή μεγάλες που κάνουμε όλοι για να βελτιώσουμε το παραγόμενο προϊόν. Εκεί που πονάμε αλλάζουμε κάποια πράγματα. Η εκπομπή αυτή θα είναι και του χρόνου στον ΑΝΤ1 και αυτή η ομάδα που βλέπετε η ίδια θα είναι και του χρόνου με κάποιες προσθαφαιρέσεις σε άλλους συνεργάτες γύρω».

Όμως, τα καλύτερα ήρθαν μετά. «Να τελειώσει το πανηγύρι. Αν κάποιος θέλει να κάνει πρωινό, να μας πει σε ποιο κανάλι θα το κάνει. Κάποιες εκπομπές, αν θέλουν, από το να κάνουν πλάκες με τούρτες, ας παραχωρήσουν τη δικά τους ώρα για να κάνουν άλλοι πρωινό. Τέλος με την πλάκα γιατί δουλεύουν άνθρωποι και μας βλέπουν άνθρωποι. Και δείτε αν μας βλέπουν ή όχι. Κι αν κάνετε πλάκα, κάντε με εσάς που δεν σας βλέπουν.

Είναι ντροπή συναδελφικά. Τα ακούω δύο μήνες – δεν μιλάω. Κι εγώ, μετά από τριάντα χρόνια, είμαι χοντρόπετσος σε αυτά. Ξέρω ποιος είμαι, τι κάνω, μιλάω με αυτούς που πρέπει, ξέρω τι θα κάνω του χρόνου, του παραχρόνου, το ξέρω. Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά κι επηρεάζονται. Γιατί πληρώνονται, με λιγότερα λεφτά από εμένα προφανώς και θέλουν να ξέρουν τι γίνεται».

Η απάντηση της Ελεονώρας Μελέτη
«Ποιος μου έχει στενοχωρήσει αυτό το αγόρι το νόστιμο, το τραγανό; Γιατί κάπου είδα, κάπου άκουσα, κάπου διάβασα ότι χθες ήταν λίγο εν εξάλλω και δεν έχω καταλάβει γιατί» ξεκίνησε σήμερα την εκπομπή της η Ελεονώρα Μελέτη.

Κι έριξε τη δική της «μπηχτούλα». «Δηλαδή εγώ τι πρέπει να πω όταν μεσούσης της σεζόν ο Λιάγκας κάνει πρόταση δημοσίως στον Κώστα Τσουρό να πάει να δουλέψουν μαζί. Μερικά πράγματα είναι αυτονόητο ότι γίνονται με χιουμοριστική πρόθεση».

Για να επανέλθει σε άλλο σημείο της συζήτησης.

«Διακρινόμαστε και για το ήθος μας και για τις αρχές μας και για τη δεοντολογία μας. Ποτέ, ακόμα κι αν είχαμε ένα ρεπορτάζ, δεν θα λέγαμε ότι κάποιος παρουσιαστής θα φάει την εκπομπή κάποιου άλλου. Είναι ξεκάθαρο το τερέν στο οποίο παίζουμε. Αναφερόμαστε σαφώς στις φήμες που θέλουν το κομμάτι το ψυχαγωγικό αυτής της ζώνης κάποιος να θέλει/ να σκέφτεται/ να υποθέτει / να φαντάζεται ότι θα κάνει κάποιες αλλαγές. Ποτέ δεν είπαμε ότι θα πάρει κάποιος την εκπομπή του Γιώργου, ποτέ δεν χτυπήσαμε συνάδελφο, ποτέ δεν θίξαμε συνάδελφο κι εγώ έχω μάθει στη ζωή μου να πορεύομαι με ένα ρητό που μου είχε πει η μαμά μου “θα το θυμάσαι πάντα κοριτσάκι μου. Εκεί που είμαι ήσουν κι εκεί που είσαι θα ‘μαι”».

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκαν και ο Θανάσης Πάτρας και ο Κώστας Τσουρός, οι δύο στενοί συνεργάτες της Ελεονώρας, οι οποίοι υπενθύμισαν ότι το θέμα του πρωινού το ανακίνησε ο ίδιος ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και συνεχίζει να το ανακινεί μέσα από την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του.




iEidiseis.gr