MY KTEO

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Ποια χαρακτηριστικά έχουν τα ζευγάρια με καλή ερωτική ζωή

Πώς καταφέρνουν ορισμένα ζευγάρια να έχουν έντονη ερωτική ζωή και να μην χάνουν την όρεξή του για «παιχνίδια»;

 Οι Καναδοί sex therapists, Peggy Kleinplatz και A. Dana Ménard, έκαναν έρευνα και κατάφεραν να προσδιορίσουν τα στοιχεία – κλειδιά που μπορούν να κρατήσουν τις νύχτες μας «καυτές». Κατέληξαν πως υπάρχουν 8 χαρακτηριστικά, ενώ -προς έκπληξη όλων- σημείωσαν πως ο οργασμός δεν ήταν το πιο σημαντικό από αυτά.

 

Στην έρευνα συμμετείχαν 64 παντρεμένα ζευγάρια (33 άντρες, 30 γυναίκες και ένα trans άτομο) και σημείωσαν πως είχαν το καλύτερο σεξ της ζωής τους στη διάρκεια της έρευνας. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 47,8 έτη. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν από 23 έως 59 ετών.

 


«Πώς θα ξεχωρίζατε το καλό από το υπέροχο σεξ;», ήταν η κύρια ερώτηση της έρευνας, ενώ και οι υπόλοιπες ερωτήσεις αφορούσαν τις καλύτερες σεξουαλικές εμπειρίες τους.

 

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν τις απαντήσεις και κατέληξαν πως υπάρχουν 8 χαρακτηριστικά που κάνουν τη σεξουαλική ζωή καλύτερη.

 

Ποια είναι αυτά;

1. Το να είσαι παρών ή σύμφωνα με τους ερευνητές, «η προσοχή σου να είναι αποκλειστικά εκεί».

 

2. Βαθιά σύνδεση ή το αίσθημα του να γίνεσαι «ένα» με το ταίρι σου.

 

3. Οικειότητα, εμπιστοσύνη, σεβασμός και φροντίδα για το ταίρι σου.

 

4. Ουσιαστική επικοινωνία με το ταίρι σου. Να είσαι ικανή να νιώθεις όσα λέει και να παίρνεις ρίσκα. Να αγγίζεις τον άλλο τρυφερά και με αγάπη.

 

 

5. Αυθεντικότητά και ασφάλεια. Να νιώθεις ότι είσαι με κάποιον που σε σέβεται, να απολαμβάνεις τη στιγμή και όσα σου αρέσουν στη διάρκεια του σεξ.

 

6. Το να «παραδίδεσαι» στον άλλο επειδή νιώθεις άνετα.

 

7. Ανακάλυψη, παιχνίδι, θετική και εστιασμένη στην απόλαυση σκέψη.

 

8. Έκσταση, ευδαιμονία και ηρεμία.

 

 

Στη δεύτερη φάση της έρευνας, οι sex therapists, ζήτησαν από 45 ζευγάρια (38 straight, ένα ζευγάρι δύο γυναικών και ένα δύο ανδρών), που ισχυρίζονταν πως έκαναν άτονο σεξ να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής σχέσεων.

 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις για να έρθουν πιο κοντά, να επικοινωνήσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες και να ενδυναμώσουν την εμπιστοσύνη τους.

 

Μετά τα μαθήματα, οι ερευνητές συζήτησαν με τα ζευγάρια και οι πλειοψηφία τους παραδέχτηκε πως πράγματι η σεξουαλική τους ζωή βελτιώθηκε.