MY KTEO

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Εύβοια -Τράπεζα Θεμάτων: Ξεπέρασε το δίωρο η καθυστέρηση στα Λύκεια του Νομού - Αγωνία για τις Πανελλήνιες


Μεγάλο πρόβλημα και καθυστερήσεις στη διαδικασία των ενδοσχολικών εξετάσεων των τριών τάξεων του Λυκείου προκάλεσε σήμερα το πρωί ένα τεχνικό πρόβλημα στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, όπου γίνεται η κλήρωση από τα σχολεία. 

Ως αποτέλεσμα, οι εξετάσεις να ξεκινήσουν με καθυστέρηση στην πλειονότητα των Λυκείων και της Εύβοιας. Οι μαθητές περίμεναν στον προαύλιο χώρο των σχολείων σε ορισμένες περιπτώσεις πάνω και από δυο ώρες μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του eviatop, υπήρξαν και περιπτώσεις όπου σχολεία δεν συνδέθηκαν στο σύστημα ποτέ και μετέθεσαν την εξέταση των μαθημάτων για αύριο. Μάλιστα σε δυο σχολεία του Νομού αυτό συνέβη σε τμήματα της Γ’ Λυκείου. Πηγές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας ξεκαθαρίζουν ότι η μετάθεση των μαθημάτων έγινε στο πλαίσιο που το επιτρέπει η κείμενη νομοθεσία.

Το eviatop επικοινώνησε με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαρά Νίκα, η οποία και επιβεβαίωσε την κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα τα σχολεία όλης της Εύβοιας να αδυνατούν να βγάλουν θέματα. Ενώ επιφυλάχτηκε να προβεί σε σχετικές δηλώσεις αφού ενημερωθεί πλήρως για τη φύση του προβλήματος.

Γονείς, καθηγητές και μαθητές, ειδικά της Γ’ Λυκείου, πάντως είναι στα κάγκελα, αφού υπάρχει αγωνία για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και τη συνέχιση των ενδοσχολικών. 
«Η Ελλάδα ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης! Σήμερα η 1η Λυκείου δεν έγραψε γεωμετρία γιατί η Τράπεζα Θεμάτων δεν λειτούργησε. Τα παιδιά περίμεναν σχεδόν δύο ώρες στο σχολείο. Θα γράψουν αύριο δύο μαθήματα!» αναφέρει ενδεικτικά γονέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές του υπουργείου Παιδείας από την μια, απέδωσαν τα όσα συνέβησαν σε τεχνικό πρόβλημα του συστήματος, που προκλήθηκε επειδή μπήκαν ταυτόχρονα τα περίπου 1.900 σχολεία για να κάνουν την κλήρωση από την οποία βγαίνουν τα θέματα.

Ενώ από την άλλη, η ΟΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το απλό ζήτημα ενδοσχολικές εξετάσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει αν συμβεί κάτι παρόμοιο στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες».