MY KTEO

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας


Δράση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, και του Βοήθεια στο Σπίτι» η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων –Λογοθεραπευτών Ελλάδας (ΣΕΛΛΕ).

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6-8 Ιουνίου και αφορά την  δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας και απευθύνεται σε  παιδιά που θα φοιτήσουν το επόμενο σχολικό έτος στην Α΄ Δημοτικού. Η Δράση θα λάβει χώρα στα γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στη διεύθυνση Αγγελή Γοβιού 4 στα Ψαχνά.

Με την αξιολόγηση της Σχολικής Ετοιμότητας, εξετάζεται αν το παιδί είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της επόμενης σχολικής βαθμίδας, δηλαδή του Δημοτικού. Στόχος της δράσης αποτελεί η αξιολόγηση δεξιοτήτων των παιδιών για τη φοίτησή τους και θα δοθούν οδηγίες και κατευθύνσεις στους γονείς τους για την ομαλότερη μετάβασή τους στην ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα. Τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν με σειρά προτεραιότητας σε συνεργασία με τους γονείς των μαθητών που θα φοιτήσουν στην  Α΄ Τάξη Δημοτικού.

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων θα συνεχίσουν με δράσεις τους να βρίσκονται δίπλα στον Δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2228025322.