MY KTEO

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Χαλκίδα: Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν τη δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ευαισθητοποίηση για τα Άτομα με Αναπηρία (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)



Την ίδια στιγμή που η ΕΣΑμεΑ διατείνεται ότι η φτώχεια και η αναπηρία παραμένουν στη χώρα μας ζεύγος αχώριστο κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι ειδικά τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρείται αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για τα άτομα με αναπηρία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δράση: «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία», με σύνθημα: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι». 

Πρόκειται για μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης, η οποία επαναλαμβάνεται και φέτος σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και με πολλούς Παραολυμπιονίκες.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Στ. Μαργαρίτη (Ταχυδρομείου) στη Χαλκίδα, η δράση «Ημέρα δημιουργικής απασχόλησης». Συμμετείχαν δεκάδες μαθητές από 8 δημοτικά σχολεία της Χαλκίδας σε μια προσπάθεια προσέγγισης της αναπηρίας με μια πιο εξωστρεφή ματιά, μέσα από την σχέση και την αλληλεπίδραση, όπως επεσήμανε στο καλωσόρισμά του και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν αυτήν τη δράση και είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας το άθλημα Bocce, αλληλεπιδρώντας  με σκύλο ζωοθεραπείας, αλλά και γνωρίζοντας από κοντά την δουλειά του dj, υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου dj Γιάννη Πλαβούκο. 

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν επίσης η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, οι αντιπεριφερειάρχες Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Περγαντάς, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Μπουρμάς και η εντεταλμένη σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων σε θέματα ΑμεΑ Βασιλική Κόντου.

Εδώ να σημειωθεί ότι δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της δομής «Γέφυρα» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδεών, φορείς, αθλητικούς συλλόγους της Εύβοιας και του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.