MY KTEO

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Επίσκεψη – περιήγηση στους 2 Πύργους του Μύτικα και στον παρακείμενο Πύργο του Βασιλικού


Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, στο πλαίσιο της ανάδειξης της τοπικής Ιστορίας, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων των σχολείων και της γνωριμίας – επαφής με σημαντικά ιστορικά τοπόσημα της περιοχής μας, διοργανώνει επίσκεψη – περιήγηση στους 2 Πύργους του Μύτικα και στον παρακείμενο Πύργο του Βασιλικού.

Η δράση μας αυτή στηρίζεται σε αντίστοιχη δουλειά που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 4ου Λυκείου Χαλκίδας (σχ. έτη 2021-22 και 2022-23) και του 3ου Λυκείου Χαλκίδας (σχ. έτος 2022-23,) με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Ζωή Μπαρώτα, Κωνσταντίνα Γκανή και Κατερίνα Πανούση και αφορά τους μεσαιωνικούς Πύργους της ενδοχώρας  της Χαλκίδας.

Η δουλειά αυτή έχει αποτυπωθεί σε ένα έντυπο που χρηματοδοτήθηκε κατά κύριο λόγο,  από το 4ο Λύκειο Χαλκίδας και υπάρχει η δυνατότητα ένας αριθμός αντιτύπων να διανεμηθεί δωρεάν σε όσους/ες παρευρεθούν.

Κατά την επίσκεψή μας εκεί, θα συνοδευόμαστε από τον Dr Andrew Blackler, ο οποίος είναι διδάκτορας στο Κέντρο Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Βirmingham και συνεργάζεται με την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων και το πανεπιστήμιο του Leiden, σε μια μελέτη που εκπονούν από κοινού και αφορά την ενδοχώρα της μεσαιωνικής Χαλκίδας (Νegroponte).

Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, στις 11. 00 π.μ και τόπος συνάντησης θα είναι η εκκλησία της Ευαγγελίστριας που βρίσκεται στη βάση του λόφου των 2 Πύργων, στο Μύτικα.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Πύργο του Βασιλικού και στη συνέχεια μετάβαση στην παραλία Λευκαντί για μεσημεριανό φαγητό και αναστοχασμό…

Σας περιμένουμε σ’ αυτή την ‘’ιστορική’’ συνάντηση…

                           Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας