MY KTEO

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Γ. Μαρίνος στα Ναυπηγεία Χαλκίδας: Εσείς που παλεύετε με τα σίδερα και παράγετε τον πλούτο, η θέση σας είναι με το ΚΚΕ


 Περιοδεία στα Ναυπηγεία Χαλκίδας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας, χθες Τετάρτη 7 Ιούνη. Το κλιμάκιο κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

 

Ο Γιώργος Μαρίνος συναντήθηκε με τον διευθυντή των ναυπηγείων, Ασράφ Μπαγιούμη, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη λήψης και εφαρμογής όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων. Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του επιχειρησιακού Σωματείου, Μαρία Παπανικολάου, περιόδευσε σε χώρους εργασίας των ναυπηγείων, συνομιλώντας με εργαζόμενους και μεταφέροντας το πλατύ κάλεσμα για πιο δυνατό ΚΚΕ στην εργατική τάξη.

 

«Εσείς παλεύετε με τα σίδερα σε αντίξοες συνθήκες και παράγετε τον πλούτο και η θέση σας είναι με το ΚΚΕ. Αυτή είναι η θέση των εργατών και των εργατριών στην καθημερινή πάλη και στην κάλπη. Γιατί μόνο το ΚΚΕ συγκρούεται με αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, το κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που κυβέρνησαν και φόρτωσαν βάσανα στην εργατική τάξη», ανέφερε ο Γιώργος Μαρίνος.

 

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μνημόνια, πετσόκοψαν μισθούς, εργασιακά δικαιώματα και συντάξεις. Επισήμανε ότι έχουν κοινό πολιτικό πρόγραμμα και δεσμεύονται από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλες αντεργατικές στρατηγικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπηρετώντας ένα σύστημα «που γεννά προβλήματα και φτώχεια στους πολλούς και δισεκατομμύρια στους λίγους».

 



«Για ποια αντιπολίτευση μιλούν; Το ζήσαμε μέσα στη Βουλή. Προκλητικά το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ το 50%» είπε, τονίζοντας παράλληλα, ότι ψήφισαν και τα περισσότερα άρθρα του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, τον οποίο το ΚΚΕ αντιπαλεύει αποφασιστικά μαζί με τους εργαζόμενους.

 

Στάθηκε, ιδιαίτερα, στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργατών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, μετά και το νέο εργατικό έγκλημα, χαρακτηρίζοντας καθοριστικής σημασίας την πίεση που ασκήθηκε για μετατροπή της τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε υποχρεωτική που επιβάλλεται να αξιοποιηθεί σε όλα τα ναυπηγεία της χώρας, με σημαντικές κατακτήσεις και στα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε ότι το ΚΚΕ, μπροστά στη νέα αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση που έρχεται, απευθύνει κάλεσμα ευθύνης σε κάθε εργαζόμενο να αξιοποιήσει την πείρα του και, μαχητικά αχρηστεύοντας τα εκβιαστικά διλήμματα, να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη. Σημείωσε το πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθούν ή και να αυξηθούν οι βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη, «ώστε να δυναμώσει μέσα και έξω από τη Βουλή ο αγώνας για κάθε εργατικό και λαϊκό πρόβλημα» και πρόσθεσε:

 

«Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να δώσει τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ, να αποτελέσει 100% εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, να οργανώσει τον αγώνα για κατακτήσεις, να ανοίξει τον δρόμο της ανατροπής του καθεστώτος της εκμετάλλευσης προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Γιατί αυτό που κρίνεται στις 25 Ιούνη είναι το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο λαός, για να είναι δυνατή η εργατική τάξη, να έχουν ισχυρό στήριγμα οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία».