MY KTEO

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Σεξ μετά από καιρό: Τι συμβαίνει στο σώμα μας


Όσο και αν οι συζητήσεις μεταξύ φίλων και γνωστών γύρω από το σεξ, έχουν μία δόση υπερβολικής ικανοποίησης και τελειότητας, δεν είναι σπάνιο κάποιος να απέχει καιρό από το σεξ. Τόσο καιρό που να έχει ξεχάσει πως είναι και να ανησυχεί πως δεν θα μπορέσει να κάνει την επόμενη φορά ή τόσο καιρό που θεωρεί πλέον πως είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή και πιέζει τον εαυτό του να πάψει να το σκέφτεται. Και επειδή δεν είναι περίεργο να είναι ταμπού – δυστυχώς – παρακάτω θα βρεις προβληματισμούς που μπορεί να στέκονται εμπόδιο αλλά και πως να τους ξεπεράσεις.

1. Είχες κάποτε οργασμό
Είναι που είναι δύσκολη υπόθεση ο οργασμός από μόνος του, κάνοντας διάλειμμα από το σεξ, το level δυσκολίας ανεβαίνει κι άλλο. Τι θέλω να πω μ’ αυτό; Ότι όταν έρθει με το καλό η ώρα να μπει νερό στ’ αυλάκι, το πιο πιθανό είναι να μην φτάσεις σε οργασμό και μάλιστα θα αργήσεις να το πετύχεις.

Θα περίμενε κανείς να συμβαίνει το αντίθετο, όμως σύμφωνα με ειδικούς «πολλές γυναίκες καθυστερούν να έρθουν σε οργασμό σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι φοβούνται να αφεθούν». Είναι το άγχος για το πώς μπορεί να είναι το σεξ μετά από τόσο καιρό που σ’ εμποδίζει να το απολαύσεις και να φτάσεις στην κορύφωση.

Αυτό δε σημαίνει ότι απέχοντας από την ερωτική πράξη είναι κακή ιδέα, απλώς θα χρειαστεί να ξανασυστήσεις το σώμα σου με την αίσθηση του οργασμού. Ακόμα κι αν χρειαστεί να το κάνεις μόνη σου!

2. Ούτε θα στενέψει, ούτε θα σχηματιστεί ξανά ο παρθενικός υμένας 
Η αποχή από το σεξ δε «σφίγγει» τον κόλπο ούτε προκαλεί την επανεμφάνιση του παρθενικού υμένα. Αν νιώθεις ότι ο κόλπος σου είναι πιο σφιχτός από το συνηθισμένο, αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης/διέγερσης.

Με το που επιστρέψεις στη δράση και υγρανθείς, θα επανέλθει στις γνώριμες συνθήκες. Όπως και να ‘χει, προσπάθησε όσο καιρό είσαι off να ασχολείσαι με τον εαυτό σου, ώστε να αποφύγεις τυχόν άβολες καταστάσεις στο μέλλον.

3. Ξηρασία all the way
Με τη σεξουαλική διέγερση, ο κόλπος υγραίνεται. Με την έλλειψή της, τα τοιχώματα στεγνώνουν και χάνουν την ελαστικότητά τους, επομένως είναι λογικό να νιώθεις μία παράξενη ξηρασία, ειδικά όταν έρθει η στιγμή να μπεις ξανά στο παιχνίδι.

Έχε στο νου σου κάποιο λιπαντικό για να μπουστάρεις λίγο την κατάσταση, τουλάχιστον τις πρώτες φορές και φυσικά πολύ καλά και στοχευμένα προκαταρκτικά!

4. Είναι μυς κι αν δεν τον «γυμνάσεις», χάνει τη φόρμα του
Σκέψου όταν έχεις καιρό να κάνεις γυμναστική και αποφασίζεις να αρχίσεις ξανά. Όλοι έχουμε νιώσει το πιάσιμο και τον πόνο την επόμενη ημέρα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον κόλπο σου.

Όπως είπαμε, είναι μυς, άρα αν είναι «αγύμναστος», πολύ πιθανό να πονέσει στην πρώτη του «άσκηση» μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προσπάθησε να διατηρείς τα πράγματα ενεργά εκεί κάτω είτε με το να αυτοϊκανοποιείσαι είτε βλέποντας κάποια ερωτική ταινία ή ακόμα και με ασκήσεις Kegel. To σημαντικό είναι να κρατηθείς σε φόρμα. Είναι κρίμα να μην το ευχαριστηθείς μετά από τόσο καιρό!

5. Η περίοδός σου ίσως γίνει πιο επίπονη
Δυστυχώς, όταν έχεις βγάλει σε αναστολή τον κόλπο σου, εκείνος διαμαρτύρεται. Πώς; Με έντονες κράμπες. Ο οργασμός έχει θετικό αντίκτυπο στο σώμα μας, ανακουφίζοντας τον πόνο και την ένταση με την απελευθέρωση ενδορφινών στον οργανισμό.

Γι’ αυτό εάν δε φροντίζεις να έχεις έστω 2-3 το μήνα, ακόμα και με αυνανισμό, οι πόνοι σου πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να γίνουν χειρότεροι!

6. Η όρεξή σου για σεξ θα αλλάξει
Απέχοντας απ’ όλα τα είδη σεξ, μπορεί να παρατηρήσεις μια προσωρινή αλλαγή στη σεξουαλική σου απόκριση. Έρευνες δείχνουν ότι γυναίκες που χρησιμοποίησαν πρόσφατα δονητή, σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία στον δείκτη γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας (FSFI), ο οποίος περιλαμβάνει επιθυμία, ενδιαφέρον, λίπανση, διέγερση, ικανοποίηση και οργασμό.

Είναι πιθανό μία παύση στα ερωτικά σου να επηρεάσει προσωρινά τη σεξουαλική σου λειτουργία και διέγερση. Τι σημαίνει αυτό; Όσο το αφήνεις, σε αφήνει και αυτό!

Όπως είπαμε, όλα αυτά δε σημαίνουν ότι δεν μπορείς να κάνεις διάλειμμα από το σεξ. Όμως είναι καλό να νιώθεις άνετα με τις διάφορες αλλαγές που θα βιώσεις. Και να θυμάσαι ότι αυνανισμός = selfcare!


govastileto.gr