MY KTEO

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ναυάγιο στην Πύλο: Τριήμερο εθνικό πένθος


Την κήρυξη τριήμερου Εθνικού Πένθους για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου αποφάσισε η Κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία, αναφέρει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 15 Ιουνίου στην ΕΡΤ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Μένει να γίνει γνωστό, αν θα διεξαχθεί τελικά αύριο ή θα αναβληθεί. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχε προβληματισμός για τη διεξαγωγή του τόσο από τους δημοσιογράφους όσο και από τα κόμματα.

Πάντως, πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από δημοσιεύματα περί σκέψεων αναβολής της τηλεμαχίας, αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει ακόμη κάποιο επίσημο αίτημα για σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής.

Την ίδια στιγμή, ήδη τα κομματικά επιτελεία έχουν ακυρώσει σημερινές αλλά και αυριανές τους εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι τα θύματα από το πολύνεκρο ναυάγιο ανέρχονται σε 79 ενώ οι διασωθέντες σε 104, με τον αριθμό των αγνοουμένων να παραμένει άγνωστος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διασωθέντες μετανάστες αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαιναν 500 - 700 άτομα ενώ φέρεται να λένε ότι γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν στα αμπάρια.

Οι περισσότεροι είναι από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.




iEidiseis.gr