MY KTEO

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Ένα υπαρκτό σενάριο που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει

 


Ένα υπαρκτό σενάριο που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει είναι η διενέργεια και τρίτης εκλογικής αναμέτρησης, σε περίπτωση που η κάλπη της 25ης Ιουνίου επιφυλάξει εκπλήξεις και ανατροπές.

 

Οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνουν πως είναι κρίσιμο να διασφαλιστεί ένα ξεκάθαρα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία, που θα της επιτρέψει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση τετραετίας χωρίς αστερίσκους.

 

Η μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ κρύβει και παγίδες για τη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει η ανησυχία πως ψηφοφόροι που για πρώτη φορά στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα προσέλθουν στις κάλπες εν μέσω καλοκαιριού, καθησυχασμένοι πως η νίκη της ΝΔ είναι διασφαλισμένη.

 

Υπάρχει όμως και ο κίνδυνος, όσοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις πρώτες κάλπες υπό τον φόβο να «ανεβεί» ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα να μη διστάσουν κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση, όπως προς το ΠΑΣΟΚ ή την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου ή το κόμμα «ΝΙΚΗ».

 

Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εισόδου μικρότερων κομμάτων στη Βουλή, προειδοποιώντας πως σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπάρξει κίνδυνος αστάθειας, λόγω της μη ισχυρής κοινοβουλευτικής παρουσίας της ΝΔ.