MY KTEO

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Ανακοίνωση άλλων 10 υποψηφίων Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αλλάζουμε- Συνεχίζουμε»- Έλενα ΒάκαΣυνεχίζονται οι ανακοινώσεις υποψηφίων Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αλλάζουμε - Συνεχίζουμε» - Έλενα Βάκα. Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αλλάζουμε - Συνεχίζουμε» - Έλενα Βάκα εντάσσονται, ο Οικονομολόγος Φώτης Λαγός, η Μικροβιολόγος Ευγενία Λιοπύρη, ο Δημόσιος Υπάλληλος Κώστας Μίχος, ο Φυσικοθεραπευτής Αλέξανδρος Μάνος, η δασκάλα Ειδικής Αγωγής Μαρία Γαβριήλ, ο Γεωπόνος Βαγγέλης Λυσαίος, η Ιδιωτική Υπάλληλος Μαρία Κάλφα, η Ιδιωτική Υπάλληλος Σωτηρία Βασιλείου, ο Φοιτητής Αργύρης Δήμου,  η Επιχειρηματίας Βάσω Παράκατη.

 


Φώτης Λαγός- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

 Ο Φώτης Λαγός είναι 34 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.

Κατέχει πτυχίο οικονομικών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Διοίκηση Έργων και Ανάπτυξη Προϊόντων (Project Management & Product Development) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές κάνοντας διατριβή στην «Εφαρμογή της διοίκησης έργων στην προεκλογική εκστρατεία»

Από το 2017 έως το 2022 εργάστηκε ως Project Manager στον τομέα της τεχνολογίας σε εταιρίες πληροφορικής. Από το 2022 διατηρεί εταιρία παροχής υπηρεσιών διοίκησης έργων με πελάτες μεγάλες εταιρίες πληροφορικής και τεχνολογίας σε Ελλάδα και εξωτερικό έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στης διαχείριση, συντονισμό και οργάνωση ποικίλων μεγάλων έργων πληροφορικής και τεχνολογίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Κατά την Περίοδο της τελευταίας δημοτικής αρχής διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας διαχείρισης ακινήτων του δήμου Χαλκιδέων.

Από το 2015 έως το 2019 διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) στο Ν. Εύβοιας και μέλος της κεντρικές επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 2019 έθεσε υποψηφιότητα για Δημοτικός σύμβουλος του δήμου Χαλκιδέων. Από το 2015 έως το 2022 ήταν τομεάρχης ψηφιακής πολικής και διακυβέρνησης στο Πολιτικό συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ ενώ συνέχισε την συμμετοχή του στην κεντρική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. Το 2022 εξελέγξει στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ενώ στις Εθνικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος βουλευτής του Ν. Εύβοιας.

Αγαπάει τον εθελοντισμό έχοντας υπάρξει ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από μικρό παιδί έως πριν κάποια χρόνια.

 


Ευγενία Λιοπύρη- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

 Η Ευγενία Λιοπύρη έχει καταγωγή από τη Δροσιά και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.

Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χαλκίδας.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Οράντεας στη Ρουμανία, από όπου και αποφοίτησε με βαθμό άριστα.

Είναι Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος. Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Κ.Υ. Ψαχνών και στο Περιφερειακό Ιατρείο Στροπώνων.

Πραγματοποίησε την ειδικότητά της στο ΓΝΝ Χαλκίδας, την οποία ολοκλήρωσε στο Νοσοκομείο 417 ΝΙΜΙΤΣ, στην Αθήνα.

Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη ιατρός Μικροβιολόγος στο Κέντρο ΙΑΣΗ Αλιάρτου.

Τα τελευταία 5 χρόνια διατηρεί πλήρως εξοπλισμένο διαγνωστικό-μικροβιολογικό κέντρο στη Χαλκίδα με την επωνυμία «LIFECHECK» και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κανήθου.

Είναι πολύ καλή γνώστρια της Ρουμανικής, Αγγλικής και Ιταλικής γλώσσας και με πλούσια κοινωνική και εθελοντική δράση.

Έχει αποκτήσει δυο παιδιά με τον φυσικό-καθηγητή Κωνσταντίνο Ντάρλα.

«Η μεγάλη αγάπη μου για την πόλη της Χαλκίδας σε συνδυασμό με την καθημερινή αλληλεπίδραση μου με τους πολίτες της με οδήγησαν να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά.

Όραμά μου και προσωπικός μου στόχος είναι η ανάπτυξη και η αναβάθμιση την πόλης μας σε όλους τους τομείς, μια πόλη που αποτελεί πηγή τουρισμού και διαθέτει πολλά αξιοποιήσιμα στοιχεία, Ήρθε η ώρα να δούμε νέα πρόσωπα με νέες σκέψεις, γνώσεις, θέληση και καθαρή στοχοθεσία.

Επιθυμία μου είναι να συμμετάσχω και εγώ ενεργά στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019 η Έλενα Βάκα και για αυτό και η υποψηφιότητά μου με την παράταξή της «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.»

 


 Κωνσταντίνος Ι. Μίχος- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

 Ο Κωνσταντίνος Ι. Μίχος είναι 53 ετών και είναι υπάλληλος στον ΕΦΚΑ Χαλκίδας (ΟΑΕΕ -ΤΕΒΕ) από το 1994 έως σήμερα.

Τελείωσε το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας.

Διατέλεσε ποδοσφαιριστής στις ομάδες: Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ, Ν.ΑΡΤΑΚΗ  και άλλες.

Έχει δύο γιους 20 και 14 ετών. Ο ένας είναι φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ και ο άλλος μαθητής στη Β/θμια εκπαίδευση.

«Ευχαριστώ πολύ την δήμαρχο ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ για την τιμή που μου έκανε με την πρόταση της να με συμπεριλάβει στον συνδυασμό της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όλοι μαζί για έναν ακόμα καλύτερο Δήμο!»

 


Αλέξανδρος Μάνος- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

 Ο Αλέξανδρος Μάνος γεννήθηκε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη της Χαλκίδας.

Μέσω της εμπειρίας του ως πτυχιούχος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λαμία) Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Πτυχιούχος Σχολής Ανωτέρας Γυμναστικής Ακαδημίας Σόφιας με ειδικότητα Bachelor Κινησιοθεραπείας, εξειδικευμένος στην Νευρολογική αποκατάσταση, εξειδικευμένος στην αποκατάσταση ασθενών μετά από καρδιακές παθήσεις (Πανεπιστήμιο ΕΚΠΑ ), αλλά και ως Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, επιθυμεί να εργαστεί για την εκπροσώπηση των πολιτών και την υλοποίηση αποτελεσματικών λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Χαλκίδα.

Χαρακτηρίζεται για την εξαιρετική επικοινωνία και τις διαπραγματευτικές δεξιότητες τις οποίες έχει -εργάστηκε ως καθηγητής φυσικοθεραπείας σε ιδιωτικό ΙΙΕΚ της Χαλκίδας- την ικανότητα εργασίας σε ομάδα και συνεργασίας με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς-συμμετέχει ως ερασιτέχνης ηθοποιός σε τοπικές θεατρικές ομάδες, ενώ ήταν και εθελοντής ως Clinical Assistant στα Special Olympics στην Αθήνα -υπάρχει ευελιξία και προσαρμοστικότητα σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα και απαιτήσεις καθώς διατηρεί εργαστήριο Φυσικοθεραπείας στο κέντρο της Χαλκίδας και το σημαντικότερο, ως πατέρας δύο κοριτσιών, είναι προσηλωμένος στην προαγωγή του κοινοτικού συμφέροντος και της δικαιοσύνης.

Διακρίνεται για την ειλικρίνεια, την ευθύτητα και την εμπιστοσύνη που εμπνέει στους άλλους. Έχει υψηλή ηθική και σεβασμό προς την πολυμορφία και τις απόψεις των άλλων.

«Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε" με επικεφαλής την Έλενα Βάκα, με σκοπό να συμβάλω στην πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης μου. Έχω έντονο ενδιαφέρον για τις κοινωνικές υποθέσεις, την αειφορία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.»

 


Μαρία Γαβριήλ – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων 

Είναι κόρη του αείμνηστου Γαβριήλ Γεωργίου, εκτιμητή ζημιών αυτοκινήτων και της Σοφίας Γαβριήλ, κτηματομεσίτριας, εκτιμήτριας ζημιών αυτοκινήτων και ιδιοκτήτριας δημόσιου επιβατικού ταξί.

Είναι απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει μεταπτυχιακούς τίτλους στις Επιστήμες της Αγωγής και την Ειδική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια παρουσιάζοντας εκπαιδευτικές πρακτικές, είναι κάτοχος εξειδικεύσεων σε ποικίλες εκπαιδευτικές τεχνικές και επιμορφώνεται συνεχώς αναβαθμίζοντας και επικαιροποιώντας την ποιότητα της παρεχόμενων διδακτικών της προσεγγίσεων.

Η εργασιακή της εμπειρία εκτείνεται κυρίως από τα δημόσια ελληνικά σχολεία γενικής αγωγής έως  και το 1ο Ειδικό δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, ενώ έχει διδάξει επανειλημμένα ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε δημόσιο και ιδιωτικό ΙΕΚ της πόλης το γνωστικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής. Εργάστηκε επιπλέον ως συνοδός στα κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ  στην Ελλάδα και ως Συνοδός ατόμων με προβλήματα όρασης από την Ελλάδα στην Aλαμπάμα Αμερικής στο διεθνές  πρόγραμμα Space Camp for Interested Visually Impaired Students (SCIVIS) της NASA με υποτροφία.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στο τμήμα ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Νέας Λαμψάκου.

Είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Σασσάνη, αξιωματικό εμπορικού ναυτικού και διαμένουν στον Άγιο Νικόλαο/ Μπούρτζι.

«Η απόφασή μου να ασχοληθώ ακόμα πιο ενεργά με τα κοινά ενισχύεται από την αγάπη μου να μοιράζομαι τις γνώσεις και την εμπειρία μου για την εκπαίδευση των παιδιών και από το όραμα καλλιέργεια μίας συμπεριληπτικής κουλτούρας για όλους πέρα από διακρίσεις.»

 


Ευάγγελος Λυσαίος- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Ανθηδώνας

Ο Ευάγγελος Λυσαίος γεννήθηκε και κατοικεί στη Δροσιά Χαλκίδας.

Είναι Πτυχιούχος Γεωπόνος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακό (intergrated master) στην «Γεωργία & Βελτίωσης Φυτών».

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών στις «Συναισθηματικές – Συγκινησιακές Δυναμικές και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου της Ρώμης και τελειόφοιτος του «Προγράμματος Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ)» της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε).

Από το 2006 έως το 2020 ήταν Στέλεχος της Αναπτυξιακής Ευβοίας Α.Ε (Εταιρεία OTA B΄ βαθμού της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, και νυν Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Στ. ΕΛΛΑΔΑΣ), ως Γεωτεχνικός/Γεωπόνος Μελετητής-Σύμβουλος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων & Έργων (Ιδιωτικές-Δημόσιες Επενδύσεις).

Συμμετείχε ως Επιστημονικός Σύμβουλος Γεωπόνος - Μέλος Ομάδας Έργου, σε Αναπτυξιακά Προγράμματα - Μελέτες - Έργα - Σχέδια Δράσης κ.α, που εκπονούσε η Αναπτυξιακή Ευβοίας ΑΕ.

Από το 2020 είναι καθηγητής Γεωπόνος Ειδικής Αγωγής που υπηρετεί στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ευβοίας.

Είναι Πρόεδρος στον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό και Κολυμβητικό Όμιλο Δροσιάς (Α.Π.Κ.Ο. Δροσιάς).

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Ποδοσφαιρικού αθλητικού Σωματείου «Αστέρας Δροσιάς» τις διετίες 2013-2015 και 2015-2017. Επίσης την διετία 01/2017-01/2019 ήταν Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς» Χαλκίδας Ν. Ευβοίας.

Είναι πατέρας της 15χρονής Βασιλικής – Ραφαηλίας Λυσαίου.

 


Μαρία Β. Κάλφα- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Ληλαντίων

 Η Μαρία Β. Κάλφα ζει στη Χαλκίδα και είναι 47 ετών.

Εργάζεται στην εταιρία «Ευβοϊκή Ζύμη».

Είναι Πτυχιούχος Δημόσιου ΙΕΚ Φοροτεχνικός Γραφείου.

Είναι μέλος του ΔΣ και Ειδική Γραμματέας στην Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Ο.Δ.Κ.Ε

Είναι διαιτητής Μπάσκετ σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Είναι κομισάριος Α1.

Έχει δυο παιδιά, μια κόρη 20 χρονών και ένα γιο 14 χρονών.

Η ανιδιοτέλεια και αγάπη για την πόλη που ζώ και εργάζομαι καθημερινά είναι ο λόγος που έθεσα τον εαυτό μου στον συνδυασμό της κας Βάκα θέλοντας να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας συμβάλλοντας έτσι στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μου. 

  


Σωτηρία Βασιλείου- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Χαλκιδέων

Η Σωτηρία Βασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αφράτι.

Έχει τελειώσει Διοικητικό - Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων σε  ΙΕΚ.

Από το 1999-2005 εργαζόταν ως Γραμματέας σε Χρηματιστηριακή Εταιρεία.

Από το 2006 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως Γραμματέας στο Κυνηγητικό Σύλλογο Χαλκίδας.

Είναι παντρεμένη με τον Αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιο Μαστροκώστα και διαμένει μόνιμα τα τελευταία 4 χρόνια στη Νεάπολη Χαλκίδας.

«Μετά ωρίμου  σκέψεως και διάθεση για προσφορά, αποφάσισα να ενταχθώ στο δυναμικό της Δημάρχου Χαλκιδέων κας Έλενα Βάκα (Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε), ώστε να προσπαθήσω από τη μεριά μου με όλες τις δυνάμεις μου, φροντίζοντας κανένας Δημότης να νιώθει απαξιωμένος από τις δομές φιλοξενίες για (αστέγους – ηλικιωμένους – παιδιά κ.α.), κάνοντας τες καλύτερες και πιο φιλικές προς όλους . Τη δουλειά και την προσφορά μου στην πόλη μου και στους συμπολίτες μου, τη θεωρώ υποχρέωση μου.»

  


Αργύρης Δήμου- Υποψήφιος Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Χαλκίδας

 Ο Αργύρης Δήμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το 2003. Είναι γιος του Γιώργου Δήμου (Τοπογράφου Μηχανικού) και της Όλγας Σίδερη ( διακοσμήτριας – event planner).

Είναι τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Είναι υπεύθυνος στο τμήμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Καινοτομιών του Europe Direct  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέλος του Politics Society Κομοτηνής.

Είναι γραμματέας της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) στο Ν. Εύβοιας.

Από τα μαθητικά χρόνια συμμετείχε στις εθελοντικές δράσεις του σχολείου του και διετέλεσε πρέσβης του 1ου Λυκείου Χαλκίδας στην Ε.Ε.

Τον ενδιαφέρει ο Πολιτισμός τα Ήθη και τα Έθιμα του τόπου μας και είναι μέλος στο χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας

«Στόχος μου είναι να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι ώστε η Χαλκίδα να γίνει πρότυπο σύγχρονης πόλης και να δείξω ότι οι νέοι μπορούν να αποκτήσουν τη δική τους φωνή. Πιστεύω στην ομαδική δουλειά βάζοντας κάθε φορά υψηλούς και ρεαλιστικούς στόχους σεβόμενος κάθε συμπολίτη μου ξεχωριστά.»

 


Βασιλική Παράκατη- Υποψήφια Σύμβουλος Δ.Κοινότητας Χαλκίδας

Η Βασιλική Παράκατη γεννήθηκε και ζει στη Χαλκίδα. Είναι 20 ετών και σπουδάζει Διοίκηση επιχειρήσεων & οργανισμών.

Είναι ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα (σε βιομηχανία).

Έχει εργαστεί για δύο έτη στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.

Ασχολείται με τους παραδοσιακούς χορούς και είναι μέλος του Συλλόγου «Τ’ Αλωνάκι» για 16 έτη.

Ασχολείται επίσης με τα κοινά, τη  διοργάνωση εκδηλώσεων και την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

«Με συνεργεία και θέληση πάμε μπροστά!»