MY KTEO

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Υποψήφιος με τον Γιώργο Τσαπουρνιώτη, ο Πασχάλης Καριώτης


Υποψήφιος με το συνδυασμό του Δημάρχου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουνριώτη, θα είναι στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Οκτωβρίου, ο Πασχάλης Καριώτης.

Ο κ. Καριώτης γεννήθηκε στην ακριτική Αλεξανδρούπολη και σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης Μηχανολόγος Μηχανικός. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία με αντικείμενο την Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και την Βιοϊατρική Τεχνολογία.

Εργάστηκε επί δεκαετία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Σισμανόγλειο όπου οργάνωσε το πρώτο, πρότυπο Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στη χώρα. Ίδρυσε και διηύθυνε την εταιρεία Clinica AEBE με εμπορικές, συμβουλευτικές και οργανωτικές δραστηριότητες στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε ιδρυτής, εκδότης και αρχισυντάκτης του πρώτου στην Ελλάδα περιοδικού Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, και συγγραφέας του πρώτου Εγχειριδίου Management Υπηρεσιών Υγείας στη χώρα μας.

Διετέλεσε καθηγητής στην Υγειονομική Σχολή Αθηνών (νυν Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) και Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Θείας πρόνοιας "ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ". Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Μάγδα Παπαδοπούλου. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί μόνιμα στη Βόρεια Εύβοια (Αγία Άννα).